Μία χρήστης του TikTok και ταξιδιώτισσα του κόσμου, η Emily Damon, σοκάρει τους ακολούθους της και το ίντερνετ με το βίντεο που πόσταρε στο λογαριασμό της με μία τεράστια οικολογική καταστροαφή στο Μπαλί. Η solo ταξιδιώτισσα μετακόμισε πρόσφατα στο Μπαλί και έχει μείνει συντετριμμένη από την κατάσταση των παραλιών καθώς χιλιόμετρα αμμουδιάς είναι καλυμμένα από πλαστικά σκουπίδια που ξεβράστηκαν μετά από μια καταιγίδα.

Η Emily, ήθελε να εξερευνήσει την εκπληκτική ακτογραμμή του μαγευτικού προορισμού της Ινδονησίας, αλλά αντίκρισε μία εικόνα καταστροφής. Η άμμος ήταν καλυμμένη με πλαστικό και πλαστικά προϊόντα που είχαν ξεβραστεί από τον ωκεανό και τα κοντινά εστιατόρια.

Η Emily κινηματογράφησε αυτό που είδε σε ένα βίντεο TikTok που είναι πλέον viral, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 200.000 φορές σε τέσσερις ημέρες.

Ο άλλοτε προορισμός luxury διακοπών έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα λόγω κλιματικής αλλαγής και κορονοϊού

Το Μπαλί ήταν κάποτε βασικός προορισμός ταξιδιού για πολλούς Αυστραλούς, Αμερικάνους και Ευρωπαίους που ήθελαν να ζήσουν μία luxury εμπειρία, αλλά πλέον έχει επηρεαστεί άσχημα από την πανδημία του κορονοϊού και την κλιματική κρίση.

«Περπάτησα στην παραλία στο Μπαλί σήμερα το πρωί και αντίκρισα αυτό», έγραψε η Emily στο βίντεο.

«Η πρόσφατη δυνατή βροχόπτωση έκανε τα σκουπίδια να ξεβραστούν στην ακτή. Τα σκουπίδια κάλυπταν την παραλία μέχρι όσο έφτανε το μάτι μου. Ήταν τόσο καταστροφικό να το βλέπεις».

Τα σκουπίδια φαινόταν να ήταν χρησιμοποιημένα ποτήρια, κουτάκια αναψυκτικών, συσκευασίες από φαστ φουντ και πλαστικές σακούλες. Οι χρήστες του TikTok σχολιάζοντας τις εικόνες είπαν ότι «δεν μπορούσαν καν να φανταστούν» τις τεράστιες ποσότητες πλαστικού που επιπλέουν στον ωκεανό.

«Είμαστε ο καρκίνος της Γης», σχολίασε ένας χρήστης.

Την επόμενη μέρα, εθελοντές της κοινότητας και η ομάδα του Sungai Watch βοήθησαν να καθαριστεί η παραλία.

Μόνο μερικές δεκάδες ξένοι τουρίστες έχουν επισκεφθεί το Μπαλί φέτος, κάτι που απέχει πολύ από τις εικόνες πριν από την πανδημία, όταν το νησί συνήθως έσφυζε από δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών.

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 μόλις 43 ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν συνολικά το Μπαλί σε σύγκριση με 6,3 εκατομμύρια την ίδια περίοδο του 2019.