Με αφορμή ένα νέο κύμα αθρόων δολοφονιών αδέσποτων σκυλιών και γατιών αλλά και των άγριων ζώων σε όλη τη χώρα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 108 Ζωοφιλικών Σωματείων (ΠΣΕΖΣ) καλεί την κυβέρνηση να τροποποιήσει τον ισχύοντα νόμο και να υπαχθεί η δολοφονία παντός είδους ζώου στην κατηγορία του κακουργήματος.

Οι ζωόφιλοι ζητούν την κατακόρυφη αύξηση των ποινών και των προστίμων, δηλαδή την αύξηση της ποινής φυλάκισης για τα αδικήματα κατά των ζώων έως και 5 χρόνια και την αύξηση του χρηματικού προστίμου από 1.500 έως 10.000 ευρώ.

Η ΠΣΕΖΣ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οποιαδήποτε τροποποίηση νόμου γίνει ως προς τις ποινές και τα πρόστιμα, που δεν ανταποκρίνεται στα παραπάνω, παρά την καθολική απαίτηση των πολιτών της χώρας μας, θα θεωρηθεί ως συνενοχή της πολιτείας και ως απροθυμία και αδιαφορία της να προβεί στην άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι «στην κοινωνία των ανθρώπων η θεσμοθέτηση και εφαρμογή των αυστηρών μέτρων φυλάκισης και προστίμων ήταν εκείνα που οδήγησαν στην αισθητή μείωση των εγκλημάτων κατά των ανθρώπων. Είναι πια καιρός ανάλογα μέτρα να ληφθούν και για τα εγκλήματα κατά των ζώων. Τότε μόνο θα μπορούμε να μιλήσουμε για δικαιοσύνη».

πηγή: greenbusiness