Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης περιπέτειας «Indiana Jones and the Dial of Destiny». Ο Χάρισον Φορντ, 80 ετών, επιστρέφει ως ο αγαπημένος καθηγητής όλων μαζί με τη συμπρωταγωνίστρια του Φίμπι Ουόλερ-Μπριτζ σε ένα νέο μικρό βίντεο που αποτυπώνει τις πολλές τολμηρές αποδράσεις του.

Το κλιπ δείχνει τον Indy να αντιμετωπίζει νέους εχθρούς καθώς φαίνεται να βγαίνει από τη σύνταξη από μια πιο ήσυχη ζωή στην Εκπαίδευση.

Το τρέιλερ ξεκινά με φευγαλέες εικόνες από τις πολλές αποδράσεις του Indy σε όλο τον κόσμο, ενώ ένας άνδρας προσπαθεί να τον πείσει να επιστρέψει στη ζωή της περιπέτειας.

«Μου λείπει η έρημος, μου λείπει η θάλασσα και μου λείπει να ξυπνάω κάθε πρωί αναρωτώμενος τι νέα περιπέτεια θα μας φέρει η μέρα», λέει ο άντρας στον Indiana αφού τον πλησιάζει σε ένα αεροδρόμιο.

Αλλά ο Indy δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να επιστρέψει στην παλιά του ζωή.

«Αυτές οι μέρες έχουν έρθει και έχουν περάσει», απαντά ο Indiana.

«Ίσως. Ίσως όχι», απαντά ο άντρας.

«Δεν πιστεύω στη μαγεία, αλλά είναι λίγες οι φορές στη ζωή μου που έχω δει πράγματα», συλλογίζεται ο Indy σε ένα voice over. «Πράγματα που δεν μπορώ να εξηγήσω. Και έχω καταλήξει να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο το τι πιστεύεις, όσο το πόσο σκληρά το πιστεύεις».

Αμφιλεγόμενες, ωστόσο, αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο Χάρισον Φορντ που θα επαναλάβει τον διάσημο ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς για τελευταία φορά στα 80 του χρόνια- αλλά θα δείχνει πολύ νεότερος.

Το πέμπτο μέρος της κινηματογραφικής σειράς «Indiana Jones» ξεκινά το 1944 – οκτώ χρόνια μετά τα γεγονότα του «Raiders of the Lost Ark» του 1981.

Από τότε που ο Χάρισον Φορντ υποδύθηκε για πρώτη φορά τον θρυλικό εξερευνητή έχουν περάσει τέσσερις δεκαετίες και, προφανώς, ο 80χρονος πλέον ηθοποιός δεν μοιάζει ακριβώς όπως τότε- αλλά οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον Ιντιάνα Τζόουνς στην ακμή του.

Το κοινό θα δει έναν «ξε-γερασμένο» Φορντ, χάρη στα οπτικά εφέ και το λογισμικό της Industrial Light & Magic, σύμφωνα με το περιοδικό Empire.

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό της εταιρείας σπέσιαλ εφέ, παλιό υλικό του Φορντ από προηγούμενες ταινίες αντιστοιχίστηκε με νέο υλικό που γυρίστηκε για την πολύπαθη πέμπτη ταινία, που είχε από τραυματισμούς του κασκαντέρ μέχρι το θάνατο μέλους του συνεργείου.

«Ελπίζω απλά να το παρακολουθήσετε και να πείτε: “Θεέ μου, βρήκαν υλικό. Αυτό ήταν κάτι που γυρίστηκε πριν από 40 χρόνια”», δήλωσε η παραγωγός Καθλίν Κένεντι στο Empire.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται μόνο στις αρχικές σκηνές της ταινίας, όπου ο Ιντιάνα Τζόουνς έρχεται αντιμέτωπος με Ναζί σε ένα κάστρο.

«Μετά βρίσκεσαι στο 1969», εξήγησε ο σκηνοθέτης Τζέιμς Μάνγκολντ, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του σκηνοθέτη από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ. «Ήθελα την ευκαιρία να βουτήξω στην παλιά ταινία του Τζορτζ και του Στίβεν και να δώσω στο κοινό μια έκρηξη αδρεναλίνης».

Από την πλευρά του, ο Χάρισον Φορντ παραδέχτηκε ότι το να βλέπει μια νεότερη εκδοχή του εαυτού του ήταν «λίγο τρομακτικό».

«Είναι η πρώτη φορά που το βλέπω και το πιστεύω… Δεν νομίζω ότι θέλω καν να μάθω πώς λειτουργεί», είπε. «Δεν με κάνει όμως να θέλω να είμαι νέος. Χαίρομαι που έφτασα στην ηλικία μου».

Αν και η έναρξη της ταινίας τοποθετείται στο 1944, το μεγαλύτερο μέρος του «Indiana Jones 5» διαδραματίζεται το 1969 – με τον Χάρισον Φορντ ως τον σημερινό 80χρονο εαυτό του.

Το «Indiana Jones 5» αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 30 Ιουνίου 2023 κι έρχεται 15 χρόνια μετά την τελευταία ταινία του franchise, το «The Kingdom of the Crystal Skull» του 2008.