Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Peaky Blinders για την τελευταία του σεζόν είναι γεγονός. Μπορεί η 6η σεζόν να ολοκληρώνει την ιστορία της σπουδαίας σειράς του BBC, όμως στην εποχή των spin-offs και των sequels (και prequels) τίποτα δεν είναι απόλυτο, και έτσι η συνέχεια θα δοθεί μέσα από την κινηματογραφική οθόνη στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η Βρετανική σειρά μας είχε αφήσει εδώ και δυόμισι χρόνια (ελέω κορονοϊού) σε αναμμένα κάρβουνα, με τον Tommy και τους Blinders να βρίσκονται ηττημένοι στην προσπάθεια τους για την ανατροπή του Oswald Mosley. Σε αυτά τα δυόμισι χρόνια μεσολάβησε και ένα δυσάρεστο γεγονός, ο θάνατος της «Aunt Polly» Helen McCrory, δίνοντας έτσι έναν έξτρα πικρό τόνο στο τέλος της σειράς.

Ας δούμε τώρα τι μας επιφύλασσε η πρεμιέρα της 6ης σεζόν. Αν δεν επιθυμείτε να διαβάσετε spoilers, περάστε κατευθείαν στο πεδίο της άποψης μας στο τέλος του άρθρου.

Ακολουθούν spoilers

Όπως τελειώνει η 5η σεζόν, έτσι αρχίζει η 6η. Ο Tommy επιχειρεί να αυτοκτονήσει, αποτυγχάνει και βλέπει για πολλοστή φορά το φάντασμα της αγαπημένης του Grace. Ένα τηλεφώνημα από το IRA θα τον ταρακουνήσει και όταν επιβεβαιωθούν όσα του λέει η άλλη γραμμή του τηλεφώνου, το σοκ θα είναι τεράστιο. Η αγαπημένη του θεία Polly δολοφονήθηκε από τους Ιρλανδούς και έτσι βλέπουμε έναν off-screen θάνατο του χαρακτήρα της αδικοχαμένης Helen McCrory, με τη σκηνή του «αντίο» της να είναι πέρα για πέρα συγκινητική.

Στη κηδεία της είναι όλοι οι Blinders, ακόμα και ο Michael, που έχει τραβήξει χωριστούς δρόμους με την οικογένεια. Ο όρκος που παίρνει είναι της εκδίκησης στον ηθικό αυτουργό-η αλήθεια είναι-του θανάτου της μητέρας του, τον Tommy. Τέσσερα χρόνια μετά, το 1933, οι δυο τους θα συναντηθούν σε ένα Γαλλικό νησί στο τέλος της ποτοαπαγόρευσης για να κανονίσουν δουλειές σχετικές με το εμπόριο οπίου προς Αμερική πλευρά.

Η μπίζνα γίνεται, ο Tommy για άλλη μία φορά κάνει «outsmart» τους απέναντι του, όμως αφήνει για το τέλος το καλύτερο. Στήνει παγίδα στον Michael, βάζοντας τον στην φυλακή, και έτσι ανοίγεται ο χώρος ώστε να κάνει δουλειές με τον περιβόητο θείο της Gina, της γυναίκας του Michael, του Jack Nelson. Ο Tommy έχει φαινομενικά όλα τα χαρτιά στα χέρια του ώστε να αναγκάσει τους Αμερικανούς να συνεργαστούν μαζί του.

Από την άλλη, η Lizzie, η Ada, ο Arthur και όλη η φαμίλια ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τη μεγάλη απουσία του Tommy. Το περίεργο της υπόθεσης είναι τα λόγια, στα Τσιγγάνικα, που θα πει η κόρη του Tommy και της Lizzie, και τα οποία θα ανησυχήσουν εξόχως τον Tommy.

Ο Tommy, έχοντας (ω, ναι) κόψει το ποτό, έχει βρει ξανά τον εαυτό του και όπως λέει, δεν έχει κανέναν περιορισμό. Έχει ένα σχέδιο και στην πρεμιέρα της 6ης σεζόν είδαμε μόνο την αρχή αυτού. Παίζει σε μεγαλύτερα «γήπεδα» πλέον και μένει να δούμε και τη συνέχεια και το πόσο πετυχημένη θα είναι.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Μία πρεμιέρα που μας προϊδεάζει για το τι θα δούμε στη συνέχεια. Ένα τρομερό επεισόδιο από κάθε άποψη: εξαιρετική σκηνοθεσία με απολαυστικά πλάνα και μοναδική κινηματογράφηση, ερμηνείες που απλά δεν χάνονται με κορυφαία φυσικά του Cillian Murphy και μουσική που απλά θέτει τον τόνο στη σειρά. Σίγουρα το σενάριο δεν έχει κάποια τρομερή έκπληξη ή κάποιο σοκ (πλην του θανάτου της Polly, τον οποίο περιμέναμε) αλλά σίγουρα αυτά θα ακολουθήσουν!

Η 6η σεζόν ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο και με ένα πραγματικά αξιόλογο επεισόδιο, το οποίο παρακαλούσαμε να μην τελειώσει!