Ο Φερνάντο Αλόνσο θα κατέβει στο Grand Prix της Formula 1 στην Αυστρία την Παρασκευή (30/6) κατά 5,4 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερος αφού τελικά βρήκε αγοραστή για την exclusive έκδοση της Ferrari Enzo του που είχε βγάλει στο… σφυρί σε οίκο δημοπρασιών του Μονακό.

Πρόσφατα είχε αποκαλύψει με ανάρτησή του στα social media του πως πουλάει το μοναδικό αυτοκίνητο Ferrari Enzo «Scocca n.1». Ακόμη παραμένει ασαφές πως έφτασε στην κατοχή του, αφού το απέκτησε πολύ μετά το τέλος της παραγωγής του. Ωστόσο, φημολογείται πως ήταν δώρο από την ίδια την scuderia για την οποία έτρεξε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2010 ως το 2014. Μια Ferrari Enzo με την υπογραφή του Λούκα ντι Μοντετζέμολο είχε πάρει ως δώρο και ο Μίχαελ Σουμάχερ.

Πλέον, οδηγός της Aston Martin, ο Αλόνσο αποφάσισε να πουλήσει το αυτοκίνητο. Στην αρχή, όμως, αντιμετώπισε δυσκολίες καθώς δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον. Τελικά, όμως, βρέθηκε αγοραστής ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον ίδιο τον Ισπανό πιλότο, αλλά και τον οίκο δημοπρασιών κι έκλεισε το deal των εκατομμυρίων. Μάλιστα, ο Αλόνσο φέρεται να του είπε: «Είναι έργο τέχνης, να το χαρείς και να το προσέχεις».

Η Ferrari κατασκεύασε συνολικά 400 Enzo κι αυτή του Αλόνσο αποτελεί το πρώτο αμάξωμα όπως αποδεικνύει η σφραγίδα που έχει πάνω της. Αυτά τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα 651 αλόγων κατασκευάστηκαν από το 2002 ως το 2004. Έκτοτε πολλά έχουν πωληθεί σε δημοπρασίες με τιμές άνω του ενός εκατομμυρίου. Ποτέ προηγουμένως δεν είχε καταγραφεί τόσο υψηλό αντίτιμο όπως αυτό που εξασφάλισε ο Αλόνσο για το δικό του όχημα.

Η συγκεκριμένη Ferrari Enzo είναι η «Scocca n.1» που σημαίνει ότι είναι το αμάξωμα νούμερο ένα. Eίναι βαμμένη σε κόκκινο χρώμα (Rosso Corsa), συνοδεύεται φυσικά με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και έχει διανύσει μόλις 4.800 km.