Η Land Rover παρουσίασε το νέο Defender V8, ένα τετρακίνητο όχημα που συνδυάζει άνεση, πολυτέλεια, επιδόσεις και εντυπωσιακές εκτός δρόμου δυνατότητες.

Ο βενζινοκινητήρας V8 δεν το μόνο νέο, καθώς συνοδεύεται από μία νέα έκδοση XS Edition, νέα πακέτα αισθητικής αναβάθμισης και μία προαιρετική, μεγαλύτερη οθόνη αφής 11,4″ για το σύστημα Pivi Pro infotainment.

Το Defender V8 βασίζεται στις κορυφαίες ικανότητες του σκληροτράχηλου 4×4, πετυχαίνοντας νέα επίπεδα επιδόσεων και οδηγικής ευχαρίστησης, καθώς συνδυάζει έναν ισχυρό, υπετροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 5.0 λίτρων, ισχύος 525 ίππων με ειδικές ρυθμίσεις ανάρτησης και κιβωτίου, που το καθιστούν το ταχύτερο Defender στην ιστορία. Το μεγάλο όχημα έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα και καταναλώνει μέχρι 14,5 λτ./100 χλμ. με εκπομπέςCO2 από 327 γρ./χλμ.

Επιπλέον, η αποκλειστική νέα έκδοση Carpathian Edition βασίζεται στο Defender V8 και αντιπροσωπεύει την επιτομή της σχεδίασης, των επιδόσεων και των ικανοτήτων του μοντέλου, ενώ μία νέα έκδοση XS Edition αντικαθιστά την επιτυχημένη First Edition και συνδυάζει αποκλειστικές στυλιστικές λεπτομέρειες και αναβαθμίσεις εξοπλισμού στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Οι δυνατότητες εξατομίκευσης του μοντέλου έχουν επίσης αυξηθεί με την εισαγωγή νέων πακέτων αισθητικής ανανέωσης. Τα Bright Pack, Extended Bright Pack και Extended Black Pack περιλαμβάνουν ειδικές λεπτομέρειες που αναδεικνύουν την εμφάνιση του.

Η προηγμένη συνδεσιμότητα εντάσσεται επίσης στο πρόγραμμα αναβάθμισης. Το προηγμένο σύστημα Pivi Pro infotainment με οθόνη αφής του Defender διατίθεται τώρα με επιθυμητά νέα χαρακτηριστικά, όπως η προαιρετική μεγαλύτερη οθόνη αφής 11,4 ιντσών. Ασύρματη φόρτιση συσκευών με ενσωματωμένο ενισχυτή σήματος περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του Comfort & Convenience Pack για βελτιωμένη άνεση και ποιότητα κλήσης.

Νίκος Τσάδαρης