Ο αέρας που βγαίνει από το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου, μπορεί μετά από ένα χρονικό διάστημα να μη μυρίζει ευχάριστα. Mε ειδικό σπρέι μπορούμε εύκολα και απλά να περιορίσουμε τις δυσάρεστες οσμές.

Πώς γίνεται;

Τα περισσότερα βενζινάδικα που έχουν προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, έχουν και αυτό το σπρέι. Ας δούμε πώς το χρησιμοποιούμε.

• Το πρώτο πράγμα που κάνουμε, σε κάθε περίπτωση, είναι να διαβάσουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως, καθώς έτσι θα ενημερωθούμε και για οποιαδήποτε προστατευτικά μέτρα ενδεχομένως πρέπει να πάρουμε. Για παράδειγμα, στην προκειμένη περίπτωση, είναι καλύτερα να φοράμε μάσκα στο στόμα και στη μύτη, ακόμη και γάντια, καθώς το χημικό υγρό, όταν βγαίνει από το μπουκάλι, δεν είναι ό,τι καλύτερο για να έρθουμε σε απευθείας επαφή.
• Κλείστε τον κλιματισμό και βάλτε απλά να λειτουργεί το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα στην καμπίνα των επιβατών.
• Ψεκάστε τους αεραγωγούς του συστήματος από απόσταση περίπου 5 εκατοστών, μέχρι να αδειάσει όλο το μπουκάλι. Αυτό που εμείς χρησιμοποιήσαμε, χρειάστηκε 2,5 λεπτά για να αδειάσει.
• Στη συνέχεια, αφήστε το σύστημα ανακύκλωσης να λειτουργεί για περίπου 10 λεπτά, με ανοιχτές τις πόρτες του αυτοκινήτου.
• Το αέριο που θα μπει στο σύστημα θα απορροφηθεί και σε πολύ μεγάλο ποσοστό θα εξαλείψει τις δυσάρεστες οσμές.
Καθαρίστε και τα φίλτρα

Το σύστημα κλιματισμού επηρεάζεται και από το φίλτρο γύρης ή καμπίνας, όπως ονομάζεται. Αυτό κατακρατεί μικροσωματίδια αέρα, προκειμένου να μην εισέλθουν στην καμπίνα. Οπότε, καλό είναι να το αλλάξετε και αυτό, πριν δοκιμάσετε τη λύση του σπρέι.

Επίσης, το αέριο του σπρέι είναι χημικό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει μικροαλλεργίες ή πονοκεφάλους. Για να είστε σίγουροι, ακολουθήστε την πιο πάνω διαδικασία την πρώτη φορά, ψεκάζοντας μικρή ποσότητα, για να δείτε αν σας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.

Πηγή: autotriti.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.