Σε τεστ γνώσεων υποχρεούνται να συμμετάσχουν οι 33 καλλονές που θα πάρουν μέρος στα φετινά γαλλικά καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Γαλλία».

Τα μοντέλα έφτασαν στον Μαυρίκιο αυτή την εβδομάδα για την αναμέτρηση και στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «Ποιος είναι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας» και ποια είναι η μέση τιμή μιας μπαγκέτας.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού καθώς και η νικήτρια του 2002 Sylvie Tellier δήλωσαν ότι είναι σημαντικό για τις διαγωνιζόμενες να αποδείξουν ότι διαθέτουν εκτός από ομορφιά και εξυπνάδα.

Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν είχε διάρκεια 60 λεπτών και πολλά από τα κορίτσια ηλικίας 18 έως 24 ετών πανικοβλήθηκαν όταν είδαν τα θέματα. Οι ερωτήσεις ήταν συνολικά σαράντα και είχαν χωριστεί σε δέκα κατηγορίες. Πολλές από αυτές ήταν ερωτήσεις παγίδες όπως «από ποια χώρα προέρχεται η Gisele» και «ποιος ήταν ο μέσος κατώτατος μισθός στη Γαλλία την 1η Νοεμβρίου του 2012».

Σύμφωνα με γαλλική εφημερίδα την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ των ερωτήσεων συγκέντρωσε η Μις Βουργουνδία με βαθμό 17.5 με άριστα το 20.

Ο τελικός του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου.