Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στις ΗΠΑ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου Fox5 News για το τι κάνουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Wetschester, στη Νέα Υόρκη.

Η κάμερα έπιασε στα πράσα εν ώρα εργασίας στον πύργο ελέγχου να κοιμούνται, να διαβάζουν ακόμα και να στέλνουν sms!

«Για αρκετούς μήνες ο πύργος ελέγχου στο αεροδρόμιο Westchester αποτελεί μάλλον χώρο διαλείμματος για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Και κάποιες φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς το πότε ξεκινά η δουλειά και αρχίζει η ώρα για παιχνίδι ή και για έναν υπνάκο» είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής ειδήσεων, Dari Alexander.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το υλικό το έστειλε στο Fox ένας συνάδελφος των εν λόγω ελεγκτών. Βάσει των φωτογραφιών τουλάχιστον 10 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εμφανίζονται να κοιμούνται, να διαβάζουν ή να ασχολούνται με το κινητό και το laptop τους.

Πάντως, σε απάντηση του ρεπορτάζ του Fox, η διοίκηση του αεροδρομίου διευκρίνισε πως επειδή ο ανελκυστήρας δεν λειτουργεί και χρειάζεται να κατέβουν τουλάχιστον 8 ορόφους για να πάνε στον ειδικό χώρο ξεκούρασης, οι υπάλληλοι έχουν άδεια να χρησιμοποιούν τα κινητά και τα laptop τους, εν ώρα διαλείμματος.

Παρ’ όλα αυτά, όπως σημειώνει η Huffington Post, το βίντεο δείχνει τους ελεγκτές να κοιμούνται και να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές εν ώρα εργασίας.