Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι 145 επιβάτες μίας πτήσης από το Περθ της Αυστραλίας με προορισμό το Μπαλί, όταν το αεροσκάφος λίγο μετά την απογείωση έκανε βουτιά 20.000 ποδών.

«Όλοι λέγαμε αντίο ο ένας στον άλλο. Ήταν πραγματικά αγχωτικό. Αμέσως προσπάθησα να στείλω μήνυμα από το κινητό μου τηλέφωνο στην οικογένεια μου» δήλωσε ένας από τους επιβάτες της πτήσης.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και το οποίο κατέγραψε ένας από τους επιβάτες, φαίνεται να έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση του προβλήματος που παρουσιάστηκε.

Οι μαρτυρίες των επιβατών συγκλονίζουν. «Έστειλα μήνυμα στην οικογένειά μου, ελπίζοντας πως θα το λάβουν», είπε επιβάτης της πτήσης στον τηλεοπτικό σταθμό Channel Nine με δάκρυα στα μάτια. «Ήταν απαίσιο».

Άλλος επιβάτης τόνισε πως δεν ήξερε τι συμβαίνει καθώς οι ανακοινώσεις που υπήρχαν δεν ήταν στα αγγλικά. «Δεν ξέραμε τι γινόταν», τόνισε.

«Το πλήρωμα είχε πανικοβληθεί» δήλωσε άλλος επιβάτης.

Σύμφωνα με το CNBC το αεροσκάφος βρισκόταν στα 34.000 πόδια όταν η καμπίνα έχασε την πίεση. Τότε έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου και το αεροπλάνο έκανε βουτιά στα 10.000 πόδια.