Βοήθησε ένα έφηβο κορίτσι στη δραματική απόδρασή του από τα χέρια των απαγωγών της και τώρα δίνει στην ίδια και την οικογένειά της τα 7.000 δολάρια που πήρε ως ανταμοιβή για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Earl Melchert, η 15χρονη Jasmine Block και οι συγγενείς της χρειάζονται περισσότερο τα χρήματα από εκείνον. Το νεαρό κορίτσι κρατήθηκε αιχμάλωτο για 29 ημέρες στη Μινεσότα και κακοποιήθηκε σεξουαλικά, σύμφωνα με την αστυνομία. Κατάφερε ωστόσο να αποδράσει από το σπίτι όπου κρατούνταν φυλακισμένη και κολύμπησε σε μια λίμνη για να φτάσει στο σπίτι του Melchert.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένα ελάφι», είπε ο άντρας. Το κορίτσι χτύπησε αρκετές πόρτες, χωρίς να πάρει μια απάντηση. Τελικά αποφάσισε να κολυμπήσει και να φτάσει στο σπίτι του Melchert, σύμφωνα με τους New York Times.

«Αναγνώρισα το πρόσωπό της και είπα: “Ωχ Θεέ μου, αυτό είναι το κορίτσι που αγνοείται εδώ και 29 ημέρες”», ανέφερε ο άντρας.

p

Η αστυνομία σημειώνει ότι το κορίτσι απήχθη τον Αύγουστο από τον 35χρονο Thomas Barker, γνωστό της οικογένειας, που της είπε ότι χρειαζόταν βοήθεια για μια «οικογενειακή υπόθεση». Η έφηβη συνόδευσε τον Barker στο αυτοκίνητό του και όταν έφτασαν στο σπίτι του, την έδεσε. Για τις επόμενες εβδομάδες, ο Baker και άλλοι δύο άντρες της επιτέθηκαν σεξουαλικά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Φέρεται επίσης να την απείλησαν με όπλα, ωστόσο το κορίτσι κατάφερε να αποδράσει όταν την είχαν μεταφέρει σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στην κατοικία του Melchert στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ήταν η πρώτη φορά που την άφησε μόνη της ο απαγωγέας προκειμένου να πάει να πάρει φαγητό.

Την Παρασκευή, το αστυνομικό τμήματα της περιοχής πρόσφερε στον Melchert τα χρήματα της ανταμοιβής του, αυτός όμως τα αρνήθηκε. «Πιστεύει ότι το νεαρό κορίτσι που έφτασε στο σπίτι του εκείνη την ημέρα του Σεπτεμβρίου είναι ο πραγματικός ήρωας και, χωρίς δισταγμό, παρέδωσε τα χρήματα της ανταμοιβής σε εκείνη, μαζί με μια μεγάλη αγκαλιά», έγραψε το αστυνομικό τμήμα στον λογαριασμό του στο Facebook.

Οι τρεις απαγωγείς βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας.

al1