Σε ομαδικούς τάφους άρχισαν στην Αϊτή οι ταφές των νεκρών από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου με τη χολέρα να εξαπλώνεται στο κατεστραμμένο νοτιοδυτικό μέρος της χώρας και ο απολογισμός των θυμάτων να φτάνει τους χίλιους νεκρούς, σύμφωνα με το Reuters.

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα- τη φτωχότερη στην Αμερική, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Η πολιτική προστασία κατεβάζει τον απολογισμό στους 336 νεκρούς, επειδή οι υπεύθυνοι πρέπει να επισκέπτονται ξεχωριστά κάθε χωριό για να επιβεβαιώνουν τους αριθμούς ενώ το Reuters συγκέντρωσε στοιχεία από τις τοπικές αρχές που κάνουν λόγο για χίλιους νεκρούς, 522 στο Grand’Anse, 386 στο Sud και 92 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην πόλη Jeremie άρχισαν μαζικές ταφές καθώς οι σοροί άρχισαν να αποσυντίθενται ενώ εντείνονται και οι φόβοι για εξάπλωση της χολέρας. Οι αρχές επικεντρώνονται στην παροχή νερού, τροφής και φαρμάκων στους χιλιάδες πολίτες που ζουν σε καταφύγια.

ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΑΙΤΗ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΑΙΤΗ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΑΙΤΗ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΑΙΤΗ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΑΙΤΗ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΑΙΤΗ

Δεκαεπτά νεκροί στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον δεκαεπτά νεκρούς άφησε πίσω του ο τυφώνας Μάθιου και περνώντας από την ακτή της Βόρειας Καρολίνας. Παρότι είχε εξασθενήσει στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες και καταστροφές και στη Νότια Καρολίνα, στη Φλόριντα και τη Τζόρτζια.

Εκατομμύρια σπίτια εκκενώθηκαν και σχεδόν ένα εκατομμύριο νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις τέσσερις αυτές πολιτείες.

ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΗΠΑ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΗΠΑ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΗΠΑ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΗΠΑ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΗΠΑ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΗΠΑ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΗΠΑ ΤΥΦΩΝΑΣ ΜΑΘΙΟΥ ΗΠΑ