Ο 26χρονος Daniel Pennock αποκαλύπτει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει  με τη διατροφή του από την ηλικία των 4 ετών και ζητάει βοήθεια για να το λύσει.

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος ζει στο δυτικό Yorkshire, τρώει κάθε μέρα, εδώ και 22 χρόνια, λουκάνικα και τηγανητές πατάτες. Όταν ήταν σε μικρή ηλικία, όπως αποκαλύπτει, έτρωγε διάφορα φαγητά, αλλά όταν έφτασε στην ηλικία των 4, αρνιόταν να τρώει οτιδήποτε άλλο από λουκάνικα και τηγανητές πατάτες.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι νιώθει άρρωστος όταν οποιαδήποτε άλλα τρόφιμα έρθουν κοντά τα χείλη του, εκτός από το ψωμί, τις πατάτες, τα μήλα, τις μπανάνες και τα πιροσκί με λουκάνικο, καθώς προσπαθεί να τρώει κι αυτά τα δύο φρούτα. Αυτή η παράξενη συνήθειά του, τού έχει κοστίσει χρήματα, ενώ είχε καταστρέψει και τις προηγούμενες σχέσεις του. Ο ίδιος ζητάει πλέον βοήθεια για να ξεπεράσει την κατάσταση που βιώνει και να ζήσει μια «φυσιολογική ζωή».

«Δεν τρώω τίποτα εκτός από σκουπίδια κι έχω βαρεθεί. Δεν νομίζω ότι έχω φάει ποτέ ένα λαχανικό στη ζωή μου. Τρώω μπανάνες και μήλα, αλλά ό,τι άλλο φτάνει κοντά στο στόμα μου με αρρωσταίνει. Τρώω λουκάνικα και πατάτες κάθε μέρα εδώ και 22 χρόνια από τότε που ήμουν 4. Έχω δοκιμάσει να φάω κι άλλα πράγματα, αλλά δεν μπορώ να τα ανεχτώ. Αλλά θέλω να το λύσω για πάντα όχι μόνο για μένα, αλλά και για την οικογένειά μου», λέει ο ίδιος και αποκαλύπτει ότι η μητέρα νόμιζε όταν ήταν μικρός ότι ήταν απλά μια φάση που θα περάσει και φοβούμενη μήπως σταματήσει να τρώει εντελώς του τα έδινε κάθε μέρα. Πλέον τρώει μεσημέρι και βράδυ λουκάνικα προσπαθώντας να κάνει κάποιες παραλλαγές, ενώ ακόμη και τα Χριστούγεννα ή σε άλλα εορταστικά τραπέζια δεν αλλάζει το διατροφικό του πρόγραμμα. Βασανίζει το μυαλό του να καταλάβει πώς ξεκίνησαν όλα αυτά και θέλει απεγνωσμένα να βρει μια λύση.

Επισκεπτόμενος διάφορους γιατρούς, του είπαν ότι διαγνώστηκε με επιλεκτική διατροφική διαταραχή, ένα είδος διαταραχής που η κατανάλωση ορισμένων τροφών είναι περιορισμένη. Η ελπίδα του είναι σήμερα μια εξειδικευμένη θεραπεία στο Λονδίνο από έναν ειδικό και συγκεντρώνει χρήματα για τις συνεδρίες. food2