Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, είναι ένα συχνό φαινόμενο για πολλές γυναίκες. Το κακό βέβαια είναι ότι μπορεί να παρουσιαστεί και σε περιπτώσεις που τα χρονικά περιθώρια που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ελάχιστα και τότε αρχίζει το αγχώδες πρόβλημα της απαλλαγής του προσώπου μας απ’ αυτόν τον ξαφνικό και απρόσκλητο «επισκέπτη».

Ας δούμε κατ’ αρχήν, τις αιτίες που στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλούν αυτούς τους μαύρους κύκλους.

Πρώτος παράγοντας είναι η έλλειψη ύπνου. Ωραία είναι τα ξενύχτια, ειδικά τώρα που ο καιρός έχει ξανοίξει και δεν σου κάνει όρεξη να μαζευτείς για ύπνο, αλλά όλα αυτά έχουν και τις συνέπειές τους.

Υπάρχει βέβαια και ο παράγοντας της αϋπνίας, που μπορεί να οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες κι εδώ η συμβουλή κάποιου ειδικού, σίγουρα θα είναι απαραίτητη.

Άλλος βασικός παράγοντας είναι η κούραση και το στρες. Το «workaholic style» που έχουμε υιοθετήσει από τις απαιτήσεις του επαγγελματικού ανταγωνισμού και στη συνέχεια οι οικογενειακές υποχρεώσεις, όλο και περισσότερο μας μειώνουν τον ελεύθερο χρόνο που θα μπορούσαμε να διαθέσουμε για την ηρεμία και τη χαλάρωσή μας.

Τρίτος σημαντικός παράγοντας είναι η υγεία, οι αλλεργίες και η διατροφή μας. Πολλές φορές μπορεί να το παίρνουμε λίγο αψήφιστα, αλλά με την πίεση της καθημερινότητας η διατροφή μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα κι έτσι οι επιπτώσεις σιγά-σιγά συσσωρεύονται και ο απρόσκλητος «επισκέπτης» κάνει την εμφάνισή του κάτω από τα μάτια μας.

Η λύση λοιπόν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είναι είτε να συμβουλευθείτε έναν γιατρό ή κάποια ειδικευμένη αισθητικό και μαζί τους να ακολουθήσετε μια θεραπεία φροντίδας του δέρματός σας.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα για να διατηρηθεί. Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε σχολαστικά την περιοχή γύρω από τα μάτια σας την ώρα που πέφτετε για ύπνο, με ένα υδατικό γαλάκτωμα.

Μετά από τον καθαρισμό, θα πρέπει να φορέσετε ειδική κρέμα ματιών, κατά προτίμηση κρέμα με βασικά συστατικά απόσταγμα αμυγδάλων ή μελιού. Το αμύγδαλο διαθέτει συστατικά αποχρωματισμού και βοηθάει στο ξεθώριασμα των σκοτεινών κύκλων. Να χρησιμοποιείτε πάντα μικρή ποσότητα και να φροντίζετε να απορροφάται εντελώς στη λεπτή περιοχή γύρω από τα μάτια σας.

Ακολουθώντας και την γνώμη της αισθητικού σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και τις κατάλληλες μάσκες ειδικά για τη λεπτή περιοχή γύρω από τα μάτια σας. Μια τέτοια εξειδικευμένη μάσκα είναι η μάσκα φυκιών που είναι διαθέσιμη σε υγρή μορφή, έχει ελαφριά σύσταση, ενυδατώνει την ευαίσθητη επιδερμίδα της περιοχής και μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με άφθονο νερό.

Πηγή: fe-mail.gr