Έρευνες αποδεικνύουν ότι το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας μπορεί να αποκαλύψει σε ποια σημεία υπερτερεί και σε ποια υστερεί ο οργανισμός σας.

Αν έχετε ξανθά μαλλιά, θα πρέπει να προσέχετε το μυικό σας σύστημα και την όρασή σας. Επίσης, επειδή όλες οι ξανθές γυναίκες έχουν έλλειψη μελαμίνης, είστε πιο επιρρεπείς στις δερματοπάθειες και τις φωτοαλλεργίες.

Αν έχετε κόκκινα μαλλιά, μια πρόσφατη έρευνα του Harvard αποκάλυψε ότι όσοι έχουν κόκκινα μαλλιά παρουσιάζουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν την νόσο του Parkinson! Επιπλέον, μια ουσία του DNA που επιφέρει το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά σας σχετίζεται με τη νάρκωση, γι αυτό δε σας «πιάνει» όπως τις υπόλοιπες γυναίκες.

Αν έχετε καστανά μαλλιά, έχετε περισσότερες πιθανότητες να ταλαιπωρηθείτε από τριχόπτωση και να γίνετε μανιώδης καπνίστριες, αφού η μελαμίνη που υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό στον οργανισμό σας σχετίζεται με την εξάρτηση από τη νικοτίνη.

Κι επειδή οι περισσότερες γυναίκες βάφουν συστηματικά τα μαλλιά τους, προσπαθήστε να θυμηθείτε το φυσικό σας χρώμα και επιλέξτε την κατάλληλη διατροφή για να αποφύγετε τις παραπάνω παθήσεις!