Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 8: Βερολίνο, Γερμανία

Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας, ενώ αποτελεί σημαντικό οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο διαθέτοντας πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, μουσεία και αξιόλογα αρχιτεκτονικά μνημεία.

Το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου είναι σήμερα μια από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ευρώπης, με τις εμφανείς ακόμα και σήμερα αντιθέσεις της να δημιουργούν έναν άκρως γοητευτικό προορισμό για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Μια πόλη φιλική στους ταξιδιώτες, ιδανική για περπάτημα θα σας εντυπωσιάσει με την αρχιτεκτονική της, που ποικίλει ξεκινώντας από μεγαλοπρεπείς μπαρόκ κατοικίες και καταλήγοντας σε υπερσύγχρονα κτήρια

Ανακαλύψτε τα στοιχεία του νέου και του παλιού Βερολίνου στο ανατολικό τμήμα με τις αναπτυσσόμενες γειτονιές και τα επιβλητικά κτίρια και στις σύγχρονες συνοικίες του δυτικού κομματιού, με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τις πολυτελείς κατοικίες.

Παντού θα βρείτε ελεύθερους χώρους πρασίνου και προσεγμένες πλατείες, ενώ ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι η περίφημη Πύλη του Βραδεμβούργου, που αποτελεί το έμβλημα του Βερολίνου.

Θαυμάστε από κοντά το κτίριο του γερμανικού κοινοβουλίου, ο θόλος του οποίου είναι ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε το «Νησί των Μουσείων» (Museumsinsel), που βρίσκεται μεταξύ των ποταμών Spree και Kupfergraben και φιλοξενεί 5 μουσεία, μεταξύ των οποίων και το Μουσείο της Περγάμου, με τα εκθέματα της Περγάμου, της Μιλήτου και της Εγγύς Ανατολής.

Πραγματικό «κόσμημα» της πόλης είναι το Εβραϊκό Μουσείο, το οποίο ξεχωρίζει τόσο ως προς το σχεδιασμό του, με ένα κτίριο που μοιάζει με κεραυνό, όσο και ως προς τον τρόπο προβολής των εκθεμάτων του.

Στην πλατεία Alexanderplatz θα δείτε τον περίφημο τηλεοπτικό πύργο Fernsehturm ή Tele-spargel, με συνολικό ύψος 305 μέτρα, ο οποίος είναι ορατός σχεδόν από κάθε σημείο του Βερολίνου. Στην κορυφή θα απολαύσετε τον καφέ σας στο «Telecafe», όπου όση ώρα κάθεστε περιστρέφεται αργά φέρνοντας μπροστά σας ολόκληρη την πόλη.

Μην παραλείψετε να περιπλανηθείτε στα σωζόμενα τμήματα του Τείχους του Βερολίνου, όπου το μεγαλύτερο κομμάτι (μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρου) είναι καλυμμένο από γκράφιτι με εντυπωσιακά σύγχρονα αλλά και παλαιότερα έργα.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!