Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 80: Σπλιτ, Κροατία

Αποτελώντας το ιδανικό σημείο για να ανακαλύψετε τις όμορφες πόλεις και τα χωριά, στις ακτές της Αδριατικής, η πόλη Σπλιτ συμπεριλαμβάνεται σε κάθε ταξίδι στην Κροατία.

Το Σπλιτ είναι μια μεγάλη, παράκτια πόλη, που έχει χτιστεί γύρω από το προστατευτικό Παλάτι του Διοκλητιανού, ένα αρχαίο ρωμαϊκό καταφύγιο.

Θυμίζοντας πολύ μια βόλτα στη Ρώμη χωρίς τα σημαντικά της αξιοθέατα, μια βόλτα στο Σπλιτ θα σας παρασύρει σε ένα ταξίδι στην ιστορία μέσα από τα ρωμαϊκά μνημεία που δένουν αρμονικά με τη σύγχρονη όψη της πόλης.

Αξίζει να κάνετε μια βόλτα γύρω από το παλάτι, εκεί που θα βρείτε τα ίχνη κι άλλων πολιτισμών, όπως για παράδειγμα δύο τεράστιες αιγυπτιακές σφίγγες, που στέκουν έξω από το παλιό παλάτι του Δία.

Θα βρείτε επίσης τον παλαιότερο καθεδρικό ναό στον κόσμο, τον St Duje, ο οποίος χρονολογείται από τον 4ο αιώνα, αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο Salona, που φιλοξενεί ένα πολύ καλά διατηρημένο αμφιθέατρο και πολλά ρωμαϊκά μνημεία.

Το καλοκαίρι, η παραλία Bacvice είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Κροατίας, αλλά και το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε ένα παγωτό στα παραλιακά πολυσύχναστα καφέ και να πάρετε μια πραγματική γεύση του πολιτισμού της.

Το Σπλιτ είναι επίσης το ιδανικό σημείο εκκίνησης για μια βαρκάδα στην Αδριατική, με πολλές εταιρείες να σας προσφέρουν τη δυνατότητα ενοικίασης σκάφους.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!