Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Ράκιτιτς έχει προταθεί και στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, το fax που έφερε την πρόταση του 22χρονου Κροάτη είχε και συγκεκριμένα νούμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που ζητά ο παίκτης της Σάλκε για χρόνο του συμβολαίου του, είναι (σε καθαρές αποδοχές) περίπου 1.8 με 2 εκ. ευρώ. Πληροφορίες από την εφημερίδα «Γαύρος» αναφέρουν ότι ο Κροάτης ενδιαφέρεται να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδες του βεληνεκούς του Ολυμπιακού. Όμως τα χρήματα που ζητάει δεν είναι και λίγα (αν προσθέσουμε σε αυτά και τον διπλασιασμό της εφορίας), ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται αυτή την εποχή σε «μεταγραφικό οργασμό».

Η ίδια εφημερίδα φιλοξενεί στις σελίδες της δηλώσεις του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει: «Γνωρίζω ότι έχει προταθεί, αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί ο Ιβάν είναι φίλος και μιλάμε αρκετά. Δεν μου έχει πει όμως κάτι σχετικά με τον Ολυμπιακό. Αυτό που ξέρω είναι ότι ενδιαφέρονται αρκετές ομάδες και δύσκολα θα φύγει από την Μπουντεσλίγκα».

Για τον ενδεχόμενο της μεταγραφής του στο «ερυθρόλευκο λιμάνι», δήλωσε: «Δεν μπορείς να αποκλίσεις τίποτα, αλλά αν έρθει σίγουρα θα βοηθήσει πολύ. Είναι ένας σπουδαίος μέσος. Φτιάχνει όλο το παιχνίδι της ομάδας, παίζει με την ίδια άνεση δεξιά και αριστερά, είναι πολύ καλός πασέρ, ενώ στο χώρο του κέντρου είναι παντού. Είναι πολύ καλός και επιθετικά και αμυντικά, αν και επιτελικός μέσος, και ξέρει να κρατάει μπάλα»
Πηγή: gazzetta.gr