Είναι γεγονός! Ο Ρίο Φέρντιναντ, έπειτα από περίπου δύο χρόνια απουσίας από την εθνική ομάδα της Αγγλίας, επέστρεψε στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του για τα προσεχή ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 απέναντι σε Σαν Μαρίνο και Μαυροβούνιο.

Όσο κι αν οι ενδείξεις ήταν τέτοιες που θα μπορούσαν να τον έχουν κάνει να έχει σκεφτεί πως δεν θα φορέσει ποτέ ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο, ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχασε την πίστη του.

Αφού, λοιπόν, αποσύρθηκε ο Τζον Τέρι από την εθνική ομάδα μετά από την ταλαιπωρία με την κατηγορία για ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ, «άδειασε» μια θέση στο κέντρο της άμυνας της Αγγλίας. Ο Ρίο, έκανε τα πάντα για να πείσει τον ομοσπονδιακό του προπονητή ότι δεν υπάρχει κανείς «ποδοσφαιρικός λόγος» για να μην τον συμπεριλάβει στα πλάνα του, όπως έγινε το καλοκαίρι για το Euro 2012.

Μαζί με τον Τέρι, δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ίδια ομάδα. Κι επειδή, πλέον, υπάρχει μόνο ένας, αυτός που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα θα είναι ο Ρίο Φέρντιναντ.

Ο υψηλόσωμος στόπερ, αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας, σε ισόπαλο (2-2) ματς κόντρα στην Ελβετία, για προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του περσινού καλοκαιριού.

Μαζί με τον Ρίο Φέρντιναντ, επέστρεψε στα «τρία λιοντάρια» και ο Μπεν Φόστερ, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Ρόι Χότζον, έπειτα από αρκετό καιρό, ενώ χτύπησε επίσης το τηλέφωνο των Σκοτ Πάρκερ και Μάικλ Ντόουσον. Εκτός έμεινε ο τραυματίας Τζακ Γουίλσιρ.

Τα προσεχή παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014 κόντρα σε Σαν Μαρίνο και Μαυροβούνιο είναι προγραμματισμένα για τις 22 και 26 του μηνός, αντίστοιχα.

Αναλυτικά η αγγλική αποστολή:

Τερματοφύλακες: Μπεν Φόστερ, Τζο Χαρτ, Φρέιζερ Φόρστερ

Αμυντικοί:
Λέιτον Μπέινς, Γκάρι Κέιχιλ, Άσλεϊ Κόουλ, Μάικλ Ντόουσον, Ρίο Φέρντιναντ, Γκλεν Τζόνσον, Κρις Σμόλινγκ, Κάιλ Γουόκερ

Μέσοι: Μάικλ Κάρικ, Τομ Κλέβερλι, Στίβεν Τζέραρντ, Φρανκ Λάμπαρντ, Άαρον Λένον, Τζέιμς Μίλνερ, Λίον Όσμαν, Σκοτ Πάρκερ, Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, Θίο Γουόλκοτ, Άσλεϊ Γιάνγκ

Επιθετικοί: Ζερμέιν Ντεφό, Γουέιν Ρούνεϊ, Ντάνιελ Στάριτζ, Ντάνιελ Γουέλμπεκ

Πηγή: England365.gr