Σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης στο CNN.

Όπως ανέφερε του παρέδωσε μια οικονομία που αναπτυσσόταν, που έβγαινε από το μνημόνιο και έβαζε πλώρη για ανάπτυξη, το χρέος ήταν βιώσιμο αλλά πλέον ο λόγος που αυτό καθίσταται μη βιώσιμο είναι το γεγονός ότι η οικονομία δεν αναπτύσσεται.

Στην οικονομία -αναφέρει- τα έχουν κάνει θάλασσα και η ψήφος στο δημοψήφισμα σχετίζεται ξεκάθαρα με την παραμονή ή μη στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Χαρδούβελης, μιλώντας στο μεταξύ, χθες στο Bloomberg, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την άλλη εβδομάδα σε περίπτωση που υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι ΕΚΤ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη πολιτική κατάσταση, αλλά αυτό θα λυθεί την Κυριακή αν ο κόσμος ψηφίσει ότι θέλει να ξαναμπεί σε πρόγραμμα.

Χαρακτήρισε «κίβδηλο» το δημοψήφισμα, ενώ, όπως είπε, θα γίνει υφαρπαγή της ψήφου του λαού, καθώς θέτει την επιλογή «ναι» ως αποδοχή της πρότασης των δανειστών, μιας πρότασης που, όπως είπε, δεν υφίσταται πλέον. Ο πρώην υπουργός τόνισε, η ελληνική πρόταση δεν απείχε πολύ από αυτή των δανειστών. «Η διαφορά ήταν γύρω στα 500 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε.

Για το περιβόητο e-mail, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως περιείχε μέτρα που δεν υπερέβαιναν το 1 δισ. ευρώ.