Φιλικά προσκείμενο στις επιταγές της αμερικανικής κυβέρνησης χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, στην εκπομπή Ίντριγκα με την δημοσιογράφο Έλλη Στάη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Βαρουφάκης εξυπηρετεί τη γραμμή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα». Στις δηλώσεις του βέβαια δεν παρέλειψε να αναφέρει την προσωπική του εκτίμηση για την διαπραγμάτευση διευκρινίζοντας πως η συμφωνία θα έρθει αλλά θα είναι επώδυνη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλάμάνης «διανοείστε πριν πέντε χρόνια υπουργός της αριστεράς να παίρνει μέρα παρά μέρα τον υπουργό οικονομικών της Αμερικής για να εκλιπαρεί για δανεικά; Θα πιστεύατε πριν πέντε χρόνια ότι αριστερή κυβέρνηση θα συζητούσε για δημιουργία νέων βάσεων του ΝΑΤΟ την ώρα που παλιά υποστήριζε την έξοδο της χώρας από τον οργανισμό; Λαμβάνοντας υπόψη του κανείς αυτά καταλαβαίνει πως το θέμα δεν είναι αν θα έρθει η συμφωνία ή αν θα ψηφιστεί στη βουλή. Αυτό θα γίνει. Εγώ εκτιμώ ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία η οποία και θα περάσει από τη Βουλή – τώρα αν υπάρξουν μικρές απώλειες δεν τον γνωρίζω, για τους καμμένους όμως είμαι σίγουρος ότι θα την ψηφίσουν εφόσον φαίνεται πως έχουν γοητευτεί από την εξουσία. Τα δύσκολα θα έρθουν μετά.
Να αναφέρω ένα παραδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ. Είναι γνωστό ότι στο πρώτο τετράμηνο που διανύουμε στην υγεία έχουν δοθεί 63 εκατ. αντί για περίπου 600. Κατανοείτε πως μετά την συμφωνία θα πρέπει να δοθούν τα υπόλοιπα πρέπει. Δεν νομίζω να βρεθούν αλλά κι αν βρεθούν και δοθούν μετά την συμφωνία τότε σημαίνει πως αυτή θα είναι πολύ επώδυνη».

Ο κ. Κακλαμάνης συνέχισε την κριτική του αναφέροντας κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν εντόνως σήμερα στους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους οι οποίες ήθελαν τον πρωθυπουργό της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, να έχει λάβει πρόσκληση για να έρθει να μιλήσει στην Ολομέλεια. «Κυκλοφόρησε απόψε στη βουλή ότι υπάρχει πρόσκληση στον κ. Μαδούρο να έρθει να μιλήσει στην Ολομέλεια. Ισχύει κ. Βούτση, γιατί αν ισχύει αντιλαμβάνεστε πως ο κ. Λιού δεν θα χαρεί πολύ και δεν θα σηκώσει το ακουστικό την επόμενη φορά στον κύριο Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως «δεν πιστεύει πως θα μακροημερεύσει αυτή η κυβέρνηση». 

Ο αντίλογος ήρθε δια στόματος κ. Βούτσης ο οποίος υποστηρίζοντας τον κ. Βαρουφάκη διευκρίνισε πως «ο Σύριζα δεν έχει αποκαθηλώσει κανέναν και πως όλοι μαζί δίνουν την μάχη». Επεσήμανε μάλιστα πως «ο κ. Βαρουφάκης κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η συμφωνία θα κλείσει χωρίς να είναι επώδυνη και χωρίς να πλήξει στα σίγουρα μισθούς και συντάξεις.