Υλικά

  • 1 κιλό ζαρκάδι ψαχνό
  • 4 κουταλιές μέλι
  • 1 σφηνάκι ουίσκι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές μπαλσάμικο
  • 4 κουταλιές σόγια σως
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο




Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας με το μέλι, το ξίδι και τη σόγια σως σε μια λεκάνη από την προηγούμενη μέρα. Σοτάρουμε στο λάδι το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το πιπέρι και την κανέλα. Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε το ουίσκι και το ανάβουμε. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει το κρέας τρυφερό και να δέσει η σάλτσα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr