Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό φλιτζάνι γάλα
  • 4 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • Μισό φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζετε τη σχάρα στη μέση.
  2. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα στη μέτρια σκάλα.
  3. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, τις βανίλιες, το γάλα, το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα και τέλος το αλεύρι, το οποίο έχετε ανακατέψει με το μπέικιν και τα έχετε κοσκινίσει.
  4. Ρίχνετε το μείγμα σε ταψάκι, το οποίο έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει πριν.
  5. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  6. Ξεφορμάρετε μόλις κρυώσει και πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.