Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Πέντε πεντανόστιμα μαγειρευτά της Αθήνας και πού θα τα φάτε

Παραδοσιακές και μοντέρνες ταβέρνες αλλά και μαγειρεία νέας γενιάς που σερβίρουν σπιτικό φαγητό


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ
11:26
16/05/2016
Πέντε πεντανόστιμα μαγειρευτά της Αθήνας και πού θα τα φάτε
loading

Όσοι βρίσκεστε μακριά από την μαμά σας, σίγουρα θα τα μετατρέψετε σε καθιερωμένα στέκια στο κέντρο της Αθήνας. Η κουζίνα τους μοσχοβολάει μυρωδιές που θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, ενώ οι γεύσεις των προτεινόμενων πιάτων τους φέρνουν στο νου μεγάλα οικογενειακά εορταστικά ή κυριακάτικα τραπέζια.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Εμείς επιλέξαμε ένα πιάτο από το καθένα, το οποίο κάθε φορά που τα επισκεπτόμαστε αποτελεί και την καθιερωμένη παραγγελία μας. Δοκιμάστε τα κι εσείς και θα μας θυμηθείτε!

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

tzitzikas_2_edited

Από τις πιο επιτυχημένες αποδόσεις σύγχρονου μπακάλικου- ταβέρνας που σερβίρουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με μοντέρνα λογική. Ο λόγος για την μοντέρνα ταβέρνα Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, επί της Μητροπόλεως. Από τις σταθερές αξίες, πλέον, στην καρδιά της πόλης, στον προσεγμένο χώρο του θα δοκιμάσετε προτάσεις της ελληνικής κουζίνας με ένα πιο σύγχρονο twist. Το μενού τιμά τα τοπικά προϊόντα, ενώ σε αυτό θα βρείτε και προτεινόμενα πιάτα ημέρας. Από το ειδικό μενού του Μαΐου ξεχωρίζουμε τα λεμονάτα ντολμαδάκια μαρουλιού με λαχανικά, ρύζι και μυρωδικά πάνω σε σάλτσα γιαουρτιού (5,80 ευρώ) και κριθαρότο με ποκιλία μανιταριών και παρμεζάνα αρωματισμένο με λάδι λευκής τρούφας (8,90 ευρώ).

Ενημερωθείτε για την μοντέρνα ταβέρνα Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Μάνας Κουζίνα- Κουζίνα

kentriki_manas_edited

Το πρώτο αυθεντικό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς βρίσκεται στο κεντρικότερο και δημοφιλέστερο hot spot των Αθηνών, την Πλατεία Αγ. Ειρήνης και ακούει στο όνομα Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα. Το στήσιμο του, τα μαγειρέματα του και το όνομα του, ακόμα και το σήμα του, παραπέμπουν όλα σε μια ολοκληρωμένη και συμπαγή φιλοσοφία, το μαμαδίστικο φαγητό και την τοπική, παραδοσιακή, σπιτική γαστρονομία. Με μια συλλογή συνταγών που ξεπερνούν μέχρι σήμερα τις 400 από διάφορους τόπους καταγωγής από όλη την ελληνική επικράτεια (και όχι μόνο), στο Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα η ανανέωση των πιάτων δεν έχει τελειωμό. Από τα πιάτα σημεία αναφοράς του αδιαμφισβήτητα το ενδιαφέρον μας κερδίζει ο μουσακάς με κιμά και ψητά λαχανικά, μανιτάρια, πιπεριές, κολοκύθια και μελιτζάνες (6,90 ευρώ).

Μάθετε τα πάντα για τη φιλοσοφία του Μάνας Κουζίνα- Κουζίνα

Ροζαλία

rozalia_3_edited

Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο φημισμένες ταβέρνες στα Εξάρχεια. Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, λοιπόν, η Ροζαλία στρώνει τραπέζια από το 1978 και σερβίρει αυθεντικά, ελληνικά πιάτα! Στον κατάλογό της θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα σε ορεκτικά, ψητά της ώρας και φυσικά μαγειρευτά και λαδερά πιάτα. Από τα τελευταία, μάλιστα, δοκιμάστε οπωσδήποτε το μουσακά σε πήλινο, το μοσχάρι κοκκινιστό και το αρνί φούρνου. Αγαπημένο μας πιάτο, ωστόσο, είναι οι μελιτζάνες φούρνου με φέτα (5,30 ευρώ).

Περισσότερα για τη Ροζαλία

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει