Από τις πιο όμορφες περιοχές της Αθήνας, το ιστορικό κέντρο της ξελογιάζει με τις γραφικές γωνιές, τις χρωματιστές πινελιές και το μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον του όχι μόνο τους επισκέπτες της πόλης αλλά και τους κατοίκους της. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Γι αυτό άλλωστε μια βόλτα σε αυτό πάντα συμπεριλαμβάνεται στις αγαπημένες μας επιλογές. Ξεχωρίσαμε, λοιπόν, πέντε εστιατόρια πέριξ του Συντάγματος, της Ακρόπολης και του Μοναστηρακίου, έτσι ώστε η επόμενη εξόρμησή σας στην καρδιά της πόλης να έχει και γαστρονομικό ενδιαφέρον!

Mono Restaurant

mono_edited Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου σάς ταξιδεύει στη Μεσόγειο μέσα από υπέροχα αρώματα και εδέσματα στο Mono Restaurant, πολύ κοντά στη Μητρόπολη. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται με φρέσκα και αγνά υλικά, δίνοντας έμφαση στις φυσικές γεύσεις. Από τις προτάσεις του καταλόγου δοκιμάστε πιάτα όπως Sea Treasure (σπανάκι, χτένια σωτέ, καρβουδισμένο σπεκ, τραγανές νιφάδες ρυζιού με βινεγκρέτ από oyster sauce και λάιμ), Rich Vs Poor (φουαγκρά σωτέ, καραμελωμένο πατέ από συκωτάκια πουλιών με σταφίδες, γλυκόξινο λάχανο και σάλτσα από αποξηραμένα σύκα και Chianti), Red Mullet (μπαρμπούνι φιλέτο σωτέ με κρούστα από φυστίκι Αιγίνης, σέσκουλα με μαυρομάτικα φασόλια, σάλτσα πορτοκάλι και παντζάρι σε δύο υφές). Στα συν ο λιτός και χαρούμενος χώρος σάς προδιαθέτει να απολαύσετε το γεύμα σας, ενώ η ατμοσφαιρική μουσική αποτελεί την ιδανική συντροφιά σε ένα ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας. Περισσότερες πληροφορίες για το Mono Restaurant

Zonars

zonars_edited Η ιστορία του ξεκινά το 1934, όταν ο Κάρολος Ζωναράς, ένας ομογενής από την Αμερική αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ζεστό καφέ-ζαχαροπλαστείο. Ιστορικές προσωπικότητες τόσο της πολιτικής όσο και της καλλιτεχνικής σκηνής της πόλης και όχι μόνο –μεταξύ άλλων οι Οδυσσέας Ελύτης, Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος, Μελίνα Μερκούρη, Σοφία Λόρεν, Άντονι Κουίν κ.α.– γέμισαν το χώρο με την αύρα τους και το έκαναν στέκι τους. Μετά από 75 χρόνια, λοιπόν, η ιστορία του θρυλικού Zonars –απέναντι από το μεγαλοπρεπές Μέγαρο Σλίμαν μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος– αναβιώνει και πάλι με τα αδέρφια Σπύρος και Χρύσανθος Πανάς να αναλαμβάνουν τα ηνία του, επαναλειτουργώντας το ιστορικό στέκι και εστιάζοντας κυρίως στην εστίαση και τη διασκέδαση. Ενημερωθείτε για την φιλοσοφία του Zonars

City Bistro

city bistro_edited Απλό, ζεστό και ανεπιτήδευτο αποτελεί ιδανική πρόταση για όλες τι ώρες της ημέρας. Με το που θα περάσετε το κατώφλι του, θα έρθουν αμέσως στο νου σας εικόνες από αυθεντικά παριζιάνικα bistro, την ώρα που οι μυρωδιές της κουζίνας θα σας προετοιμάζουν για μια ανεπανάληπτη ξενάγηση στα μεσογειακά γαστριμαργικά μονοπάτια. Την υπέροχη κουζίνα του υπογράφει ο βραβευμένος Chef Νίκος Σκλήρας, ο οποίος προτείνει αυθεντικά πιάτα ενός bistro όπως γαρίδες με αγκινάρες, σαλάτα nicoise, τραγανή πάπια με πουρέ κολοκύθας κ.α. Στα συν η εμημερωμένη κάβα που φιλοξενεί ετικέτες ελληνικών και διεθνών αμπελώνων. Διαβάστε περισσότερα για το City Bistro.