Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Πού τρώμε καθημερινά brunch στην Αθήνα

Δέκα στέκια που θα μας κάνουν να συμπεριλάβουμε το brunch και στις καθημερινές μας συνήθειες


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
11:25
24/10/2017
Πού τρώμε καθημερινά brunch στην Αθήνα
6
loading

Μέχρι πρότινος η αγαπημένη συνήθεια του brunch πρωταγωνιστούσε μόνο στις Κυριακές μας. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποια καθιερωμένα στέκια στην πόλη που σερβίρουν απολαυστικές και χορταστικές γευστικές προτάσεις με την φιλοσοφία του brunch σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε να ξεκινήσει η ημέρα μας με τον καλύτερο και πιο πλουσιοπάροχο τρόπο.

Αυγά σε διάφορες εκδοχές, pancakes με ποικίλες σος, σάντουιτς με ιδιαίτερα ψωμιά είναι κάποιοι από τους λόγους που θα μας κάνουν να συμπεριλάβουμε τα brunch που ακολουθούν και στις καθημερινές μας συνήθειες.

Quartier d'Athenes

quartiernewok

Ακριβώς απέναντι από το εκκλησάκι που έχει δώσει και την ονομασία του στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της πόλης το μοντέρνο bistro Quartier d' Athenes μας καθηλώνει με τον επιβλητικό εσωτερικό του χώρο, ο οποίος φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Αντώνη Μάντζου.

Το ίδιο συμβαίνει, ωστόσο, και με το μενού του με βασικά χαρακτηριστικά την έμφαση στην ποιότητα και τις γευστικές προτάσεις με γαλλικές επιρροές. Αυτό που εντυπωσιάζει στο Quartier d' Athenes είναι το γεγονός ότι εδώ μπορούμε να απολαμβάνουμε πρωινό- brunch σε καθημερινή βάση 09.00-16.00, επιλέγοντας ανάμεσα σε μια ενημερωμένη γκάμα προτάσεων όπως αυγά μπένεντικτ, ομελέτες, αυγά μάτια κ.α.

Πληροφορίες

Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Αθήνα τηλ. 215 5003850, fb page: Quartier d'Athènes

Warehouse

warehouse4

Με χαλαρό και ταυτόχρονα προσεγμένο χώρο, φιλική ατμόσφαιρα και ένα περιβάλλον που κρατάει το ενδιαφέρον, αυτή η «αποθήκη» στα Εξάρχεια έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να την αποκαλέσεις άμεσα στέκι σου. Το Warehouse είναι ένα all day speciality coffee, wine & cocktail bar που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, το κρασί, τα cocktails και τις προσεγμένες γεύσεις για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη διαχρονική γειτονιά των Εξαρχείων.

Το Warehouse, λοιπόν, το πρωί πίνει καφέ από υψηλής ποιότητας χαρμάνια και μονοποικιλιακούς από επιλεγμένες χώρες παραγωγής καφέ παγκοσμίως και συνοδεύει με προσεγμένες γευστικές επιλογές από τον πρωινό κατάλογο μέχρι τις 14.00. Ομελέτα με chorizo και sour cream, ψωμί σικάλεως με καπνιστό σολομό, κρουασάν βουτύρου με γαλοπούλα, brioche με χοιρινό απάκι είναι κάποιες από τις προτάσεις του πρωινού μενού.

Πληροφορίες

Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21, Αθήνα, τηλ. 215 540 8002, www.warehouseproject.gr, fb page: Warehouse

Quinta

quinta7

Σε απόσταση αναπνοής από τη στάση του Ηλεκτρικού στο Θησείο και σε μία από τις πλέον καλλιτεχνικές γειτονιές στο κέντρο της πόλης, το Quinta αποτελεί μια ιδιαίτερη και ολοκληρωμένη all day πρόταση για καφέ, φαγητό και ποτό στην περιοχή του Ψυρρή. Πίσω από το κόκκινο νεοκλασικό της οδού Σαρρή, αποκαλύπτεται ένας χώρος με «χαρακτήρα» και «προσωπικότητα», χωρισμένος σε τρεις επιμέρους χώρους: το ισόγειο, τον όροφο και την πίσω αυλή.

Με μια φιλοσοφία που δεν ακολουθεί την πεπατημένη, τόσο ως προς την λειτουργία και φιλοσοφία του, όσο και ως προς την αισθητική του, το Quinta είναι από εκείνα τα στέκια που ξεχωρίζουν. Ξεχωρίζει, επίσης, γιατί σερβίρει brunch σε καθημερινή βάση (11.00-18.00) με ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις όπως πίτσα με αυγό, μικρά burgrers, σαλάτα κινόα, pancakes (με σπιτική μαρμελάδα, πραλίνα ή marple syrup).

Πληροφορίες

Σαρρή 50, Ψυρρή, τηλ. 210 3242163, fb page: Quinta

Oh Mama

kentriki_oh-mama

Από τις πιο hot νέες αφίξεις στη Γλυφάδα, το Oh Mama ειδικεύεται σε brunch & cocktails και σερβίρει ένα λαχταριστό μενού με πρωταγωνιστές το αυγό, το μπέικον και τα pancakes. Όλα τα πιάτα είναι πολύ νόστιμα και.... instagramικά. Αvocado toast με κρέμα τυριού, pancakes πατάτας με τηγανητό αυγό και sour cream και Japanese pancakes με λιωμένο βούτυρο και salted caramel είναι μερικές από τις ιδιαίτερες γεύσεις που θα σας κάνουν να επιστρέψετε ξανά. Στα συν ο καλαίσθητος χώρος.

Πληροφορίες

Κύπρου 48, Γλυφάδα, τηλ. 210 8986049, fb page: Oh Mama

Estrella Athens

estrellaok

Η μόδα που έγινε λατρεία στη Θεσσαλονίκη, έχει κατακτήσει πλέον και το αθηναϊκό κοινό με τους μοναδικούς γευστικούς πειρασμούς του, η φήμη των οποίων είχε καταφτάσει στην πόλη πολύ πριν το Estrella εδραιωθεί στον πεζόδρομο της Ρόμβης. Το περίφημο μπουγατσάν του, συνδυασμός μπουγάτσας και κρουασάν, σε διάφορους συνδυασμούς κάνει πάταγο, ενώ οι πλούσιες και χορταστικές προτάσεις του ενδείκνυται τόσο για brunch όσο και για πρωινό σε καθημερινή βάση.

Πληροφορίες

Ρόμβης 24Α, τηλ. 210 3218000, fb page: Estrella Athens

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
  1. avatar @criskalts (λάτρης του twitter)

    ΄΄Η μόδα που έγινε λατρεία στη Θεσσαλονίκη, έχει κατακτήσει πλέον .....Το περίφημο μπουγατσάν του, συνδυασμός μπουγάτσας και κρουασάν....΄΄
    ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!
    η οριτζιναλ Μπουγατσα ειναι μια και μοναδικη και ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΤΙΚΗ και αποτελειται απο αερινο φυλλο ζυμης (οχι σφολιατα οπως τα γαλλικα ΄΄κρουασαν΄΄!)
    με διαφορες γεμισεις!
    δεν εχει καμια σχεση το ΄΄μπουγατσαν΄΄ ,αυτο το αηδιαστικο σαβουροκατασκευασμα, αυτη η ιεροσυλια με την αυθεντικη μπουγατσα Θεσσαλονικης που θα φατε σε ενα μοντερνο αλλα παραδοσιακο Σαλονικιοτικο ζαχαροπλαστειο /μπουγατσοποιειο!
    καμια!
    ενα γαλλικο κρουασαν ειναι, βουτυρου που του απλωνουν γυρω κρεμες και σιροπια για τους λατρεις της μπουχτιστικης σαβουρας....
    καμια σχεση με την παραδοσιακη Σαλονικιοτικη μπουγατσα!
    δεν ειναι μπουγατσα το ΄΄μπουγατσαν΄΄!!!!!!!!!!!!!
    εξω φρενων εγινα παλι η Θεσσαλονικια....ουτε ο κυρ καλτσιδης απο το μαντρι της νδ δεν με εχει εκνευρισει ποτε τοσο πολυ.....αιντε....

    1. avatar Marilu Fuego

      Nαι, βασιστήκαμε και εμείς στην θεσσαλονικιώτικη παράδοση της μπουγάτσας, δοκιμάσαμε (βέβαιοι για την ποιότητα) αβλεπί από την Τσιμισκή και τις πετάξαμε στον πρώτο σκουπιδοντενεκέ. Μπαγιάτικες και ξερές, το πρωί κιόλας! Φτιάξτε πρώτα γαλλικά κρουασάν (που δεν είναι σφολιάτα) μάθετε να ξεχωρίζετε τις ζύμες και μετά κάντε κριτική στα μπουγατσάν (που σαφώς δεν είναι μπουγάτσες). Μια δοκιμή από τις αθηναϊκές και ακόμα καλύτερα κρητικές μπουγάτσες θα σας πείσει για το πόσο πίσω βρίσκεστε στην γαστρονομία. Κομπλεξικές επαρχιώτισσες! Περιμένατε τους πρόσφυγες για να μαθετε μαγειρική!

      1. avatar Αντώνης Μαρκόπουλος

        Είναι γνωστό ότι τη δεκαετία του '70 και '80 δεν υπήρχαν στην Αθήνα ούτε τα μισά από αυτά που υπήρχαν στη Θεσσαλονική γαστριμαργικά· μπορεί να τα μάθανε από τους πρόσφυγες, μπορεί και όχι, δεν το ξέρω. Πάντως οι Αθηναίοι τα μάθανε την τελευταία 25ετία (και βγάλε). Ρωτήστε κανέναν μεγαλύτερο για να πεισθείτε.

  2. avatar τα ΣΚ

    έχει brunch και στο Nobell, στο Γαλάτσι

  3. avatar John From NY

    Θα πάνε οι αριστεροί στα εξαρχεια να φάνε brunch και μετά θα πάνε και σε μια αντιαμερικανική πορεία τρομάρα τους. Σαν τον Αλέξη ένα πράγμα.

    1. avatar Kabamaru Igano

      Οτι του φανεί του λωλοστεφανή...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει