Το «Grigorovich Ballet theatre of Russia» είναι η χορευτική ομάδα του μεγαλύτερου εν ζωή χορογράφου της Ρωσίας, Γιούρι Γκριγκορόβιτς, και έρχεται στην χώρα μας με 70 συντελεστές και πλούσια σκηνικά και κοστούμια για να παρουσιάσει την υπέροχη και ιστορική χορογραφία του για την παράσταση «Σπάρτακος» στο θέατρο Badminton.

Ο δούλος μονομάχος «Σπάρτακος» κατάφερε να αντισταθεί σε ολόκληρη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, κάνοντας τον Βολταίρο να γράψει πως «ο Σπάρτακος διεξήγαγε ίσως το μοναδικό δίκαιο πόλεμο στην ιστορία».

Η παράσταση μπαλέτου «Σπάρτακος», είναι βασισμένη στο βιβλίο του Ραφαέλο Τζιοβανόλι, σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς.

Ο σπουδαίος Ρώσος, αρμενικής καταγωγής, συνθέτης Αράμ Χατσατουριάν έγραψε την μουσική το 1954. Αρχικά παρουσιάστηκε το 1956 σε χορογραφία του Λεονίντ Γιάκομπσον από τα μπαλέτα Κίροφ, έπειτα από τον Ιγκόρ Μοϊσίβ το 1958 αλλά η χορογραφία που τελικά έμεινε στην ιστορία ήταν του Γιούρι Γκριγκορόβιτς το 1967 στα μπαλέτα Μπολσόι.

Ο Σπάρτακος ήταν μονομάχος θρακικής καταγωγής, που ηγήθηκε μεγάλης επανάστασης δούλων και άλλων κοινωνικώς καταπιεσμένων ατόμων εναντίον των Ρωμαίων τον πρώτο προχριστιανικό αιώνα, τότε που φαινόταν ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εξάπλωση της Ρωμαϊκής δύναμης και την εδραίωσή της στη Μεσόγειο. Τίποτα εκτός από έναν δούλο μονομάχο που κατάφερε να επαναστατήσει στην καρδιά της Ιταλίας παραμένοντας ασύλληπτος και ανεξέλεγκτος για πάνω από τρία χρόνια.

Η εξέγερση του Σπάρτακου αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα για το γόητρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αποτέλεσε παράδειγμα για πολλές μεγάλες επαναστάσεις κατά της δουλείας και υπέρ της ελευθερίας σε όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας τον ως σύμβολο και ήρωα.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στις 20/10/2011 και ώρα 21:00 στο θέατρο Badminton.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ : 13/10/2011
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: 14/10/2011
ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ:10
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ: 2

 

   Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση:

1. Αν δεν είστε ήδη φίλοι με το newsbeast.gr κάντε κλικ
    στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω
2. Πατήστε το κουμπί Share που βρίσκεται απο κάτω για
    να μάθουν οι φίλοι σας στο facebook για τον διαγωνισμό
Οι νικητές είναι οι εξής:

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΙΝΤΖΕΣ ΣΠΥΡΟΣ
BISTRA PANEVA
ΣΙΛΙΩΝΗ ΑΓΑΘΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΟΤΣΑΚΟΥ
ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ-ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΓΚΑΝΗΣ
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΜΑΓΓΙΤΑ
ΕΛΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ
ΣΙΔΕΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Οι αναπληρωματικοί νικητές είναι οι εξής:

ΛΙΤΣΑ ΖΟΥΡΝΑ
ΣΟΛΩΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΥΡΤΩ