Το Newsbeast, σε συνεργασία με το Θέατρο Σταθμός, προσφέρει 10 διπλές θεατρικές προσκλήσεις για παιδιά κάθε ηλικίας! Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση – εργαστήρι «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!» (3-8 ετών) για το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 15:00 και 5 διπλές προσκλήσεις για τη διαδραστική παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου» (5 έως 10 ετών) για την Κυριακή 11 Φεβαρουαρίου στις 11:30 στο θέατρο Σταθμός.

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 – «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!»

Ευδοκία Αποκρεμιώτη
Νικόλας Πανέρας
Λυκουργιωτη Κυριακή 
Θεανώ Κωτσά 
Μακρυγιάννη Ιωάννα 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 – «Μπες στα παπούτσια μου»

Ευαγγελία Λαδοπουλου 
Καρανικα Ηλιανα 
Ευαγγελία Κοκρά 
Εσμεραλντα Σένκα 
Ζαλώνη Αντωνία 

Ευχαριστούμε πολύ για τις συμμετοχές!

Πώς θα λάβετε μέρος στο διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός διεξάγεται μέσω Instagram. Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε ένα σχόλιο στο σχετικό post στο Instagram (βλέπε παρακάτω) με τα στοιχεία σας (όνομα και επίθετο) και να κάνετε follow στη σελίδα του Newsbeast στο Instagram. Για κάθε έξτρα συμμετοχή κάνετε mention έναν φίλο ή μία φίλη σας.

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν μετά από κλήρωση, με σχόλιο στην ανάρτηση, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι και οι προσκλήσεις θα βρίσκονται στο ταμείο του Κινηματογράφου.

Διαβάστε εδώ τους όρους του διαγωνισμού

«Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!» – 5 διπλές προσκλήσεις για τις 10/02

Παράσταση – εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 3-8 ετών που ενθαρρύνει την εκφραστικότητα και τη δημιουργική φαντασία των μικρότερων παιδιών μέσα από μία απολαυστική βιωματική μάθηση.

Το θέμα

Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δεν μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα(!) και όλα θα αλλάξουν στην ζωή του. Μια έκθεση ζωγραφικής στο σχολείο θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τη χαρά της δημιουργικής διαδικασίας και τη δύναμη της συνεργασίας.

Μια απολαυστική ιστορία δοσμένη με χιούμορ και ευαισθησία που γνωρίζει στα παιδιά τη σημασία της ενσυναίσθησης (να δίνουν αλλά και να δέχονται βοήθεια), αλλά και πόσο σημαντικό είναι να μοιράζονται τα προβλήματά́ τους με τους άλλους.

Η ιστορία ξυπνάει τη δημιουργική διάθεση στα παιδιά όπου μέσα από το εργαστήρι που ακολουθεί αμέσως μετά, τα ενθαρρύνει με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, να εκφράσουν και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους στη ζωγραφική ξεκινώντας από μια τελεία!

Η παράσταση-εργαστήρι (αποτέλεσμα συνεργασίας με εξωτερικό παιδοψυχολόγο) είναι κατάλληλη για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών) και διαρκεί συνολικά 70 λεπτά.

Στο πρώτο μέρος τα παιδιά παρακολουθούν τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!». Στο δεύτερο μέρος, με την καθοδήγηση των έμπειρων ηθοποιών, τα παιδιά συμμετέχουν σε μια μεγάλη ομαδική ζωγραφιά με ελεύθερα σχέδια και χρώματα, η οποία γίνεται αφορμή να δημιουργήσουν όλα μαζί μια καινούργια ιστορία. Στο τέλος η μεγάλη ζωγραφιά μένει στην τάξη.

Συντελεστές

Κείμενο: Βασίλης Παπαλαζάρου
Σκηνοθεσία: Ομάδα Ονειρόδραμα
Στίχοι-Μουσική: Στέλλα Μουδάτσου – Πάνος Δουκουμόπουλος
Φωτογραφίες: Λευτέρης Καλογυιός
Παίζουν: Σταυρούλα – Μελισσάνθη Μάκρα, Βασίλης Παπαλαζάρου

Πληροφορίες

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 15:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30
Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια:

Γενική είσοδος: 10€
Μικρή παρέα 5 έως 15 άτομα: 9€
Ομαδικά άνω των 16 ατόμων: 8€

Τοποθεσία: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκό 55, Μετρό Μεταξουργείο

«Μπες στα παπούτσια μου» – 5 διπλές προσκλήσεις για τις 11/02

Παράσταση – εργαστήριο για παιδιά από 5 έως 10 ετών που αγγίζει με βιωματικό τρόπο θέματα όπως η ενσυναίσθηση, η διαφορετικότητα και ο σχολικός εκφοβισμός

Η ιστορία

Η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία παρουσιάζει φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία. Ακολουθεί εργαστήριο που ενσωματώνεται στην θεατρική διαδικασία. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου», τα παιδιά καλούνται να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, και κατανοώντας έννοιες όπως είναι η διαφορετικότητα και ο σχολικός εκφοβισμός.

Οι τρεις ενότητες της παράστασης

Α’ ενότητα
Αποτελείται από την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου» όπου μέσα από κωμικές καταστάσεις, τα παιδιά θα αντιληφθούν τη θέση θύμα – θύτη.

Β’ ενότητα
Οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά θα φτιάξουν «Τα Δέντρα των συναισθημάτων». Με ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης θα αποκτήσουν περισσότερη ενσυναίσθηση, κατανόηση και σεβασμό.

Γ’ ενότητα
Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με βάση την παράσταση που παρακολούθησαν. Προτείνουν κανόνες αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού και τα παιδιά εξωτερικεύουν τον δημιουργικό και καλλιτεχνικό τους εαυτό μέσα από το βιωματικό παιχνίδι.

Η παράσταση-εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού́ και Αθλητισμού́

Συντελεστές

Συγγραφέας- κείμενο: Γιώργος Μενδρινός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης
Σύμβουλος ψυχικής υγείας-ειδική παιδαγωγός: Στέλλα Μουδάτσου
Σκηνικά- κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Στίχοι- Μουσική: Στέλλα Μουδάτσου
Ενορχήστρωση: Roman Gomez
Φωτογραφία: Λευτέρης Καλογιός
Ηθοποιοί: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης
Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ

Πληροφορίες

Παραστάσεις από 28 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου, κάθε Κυριακή στις 11:30

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 10 €
Μικρή παρέα 5 έως 15 άτομα: 9 €
Ομαδικά άνω των 16 ατόμων: 8 €

Προπώληση: more.com
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τοποθεσία: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκό 55, Μετρό Μεταξουργείο