Το Seat Ateca έλαβε το πρώτο του διεθνές βραβείο στη Λισαβόνα στα πλαίσια της αναγνώρισης του από το θεσμό Autobest ως «Best Buy Car of Europe 2017».

Η τελετή απονομής των βραβείων φιλοξενήθηκε στην πορτογαλική πρωτεύουσα όπου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των κυριοτέρων ευρωπαίων κατασκευαστών, καθώς και το πάνελ του θεσμού Autobest με επικεφαλής τον πρόεδρο και ιδρυτή, Dan Vardie. Τον πρόεδρο της φίρμας, Luca de Meo, συνόδευσαν στελέχη της εταιρείας και μέλη της ομάδας που συμμετέχουν στα βραβεία.

Ο Dan Vardie, πρόεδρος και ιδρυτής του θεσμού βραβείων AUTOBEST, είπε: «Η νίκη του Ateca είναι πρεμιέρα τόσο για την εταιρία όσο και για το θεσμό Autobest. Με καθαρή νίκη προερχόμενη και από τα 31 μέλη της κριτικής επιτροπής που εκπροσωπούν ευρωπαϊκές χώρες, η Seat κέρδισε το πρώτο βραβείο Autobest στην ιστορία του διαγωνισμού.

Το Ateca αποτελεί μία πολύ πειστική έκφραση του concept της Seat “Created in Barcelona” και μία πρωτοποριακή φιλοσοφία της μάρκας. Έχοντας τον τίτλο του “Best Buy Car of Europe 2017” ένα SUV, φανερώνει σαφέστατα πως οι συγκεκριμένες κατηγορίες αντιπροσωπεύουν το μέλλον της αυτοκίνησης με αξιόλογη αύξηση τα επόμενα χρόνια.

Με το Ateca και τα υπόλοιπα μοντέλα που έρχονται, η φίρμα έχει ήδη πάρει τη θέση της στον πυρήνα των νέων τάσεων της αυτοκίνησης. Εκ μέρους των μελών της επιτροπής και εγώ ο ίδιος, με μεγάλη μας χαρά συγχαίρουμε όλους τους ανθρώπους που συμμετέχουν στο εν λόγω project».