Λόγω των χιονοπτώσεων και του πάγου σημειώνονται σημαντικά προβλήματα στην οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία στη νότια Σουηδία, μία κατάσταση που επιδεινώνεται από μία βλάβη που είχε παραλύσει τα τραίνα που συνδέουν τη Στοκχόλμη με το Γκέτεμποργκ και το Μάλμο.

Δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα όλα τα τραίνα που συνδέουν τη Στοκχόλμη με τη νότια Σουηδία έμειναν ακινητοποιημένα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς για μιάμιση ώρα εξαιτίας μίας ηλεκτρικής βλάβης, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της Trafikverket της υπηρεσίας που διευθύνει την κυκλοφορία στη Σουηδία.

«Όμως αυτό αφορά όλα τα τραίνα που συνδέουν τη Στοκχόλμη με το Γκέτεμποργκ και το Μάλμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα εξαιτίας της κακοκαιρίας σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στην οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία στη νότια Σουηδία, διευκρινίζει η υπηρεσία αυτή.

Η οδική κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλες δυσκολίες στις περιοχές που βρίσκονται στα νοτιοανατολικά παράλια, ενώ στα τραίνα σημειώνονται ακυρώσεις και καθυστερήσεις.

Η περισσότερες ακυρώσεις παρατηρούνται στην περιοχή Σκάνια, όπου κανένα τραίνο δεν έχει κυκλοφορήσει σήμερα.