Επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση των Γκρίζων Λύκων. Ο Ερντογάν μίλησε στην εκδήλωση, καθώς η Τουρκία βρίσκεται σε τροχιά εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 14 Μαϊου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, από την Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον κόσμο να τον ψηφίσει για να δώσουν ένα «ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ και στον Μπάιντεν».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το republicworld.com, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τζέφρι Φλέικ, καθώς ο Φλέικ συναντήθηκε με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μια κίνηση που θεωρείται απαξιωτική απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν μακροχρόνιο σύμμαχο της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στην εκδήλωση των Γκρίζων Λύκων, «σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Αμερική. Από τη μια ο Mπάιντεν μιλάει από εκεί, από την άλλη ο πρέσβης του εδώ πάει και επισκέπτεται τον Κεμάλ. Θα πρέπει, ως πρέσβης, να ξέρει τα καθήκοντα του. Όσο δε μαθαίνεις, δεν μπορείς να μπεις σε αυτή την πύλη (της προεδρίας)!».

«Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει από εκεί. Τι κάνει εδώ ο πρεσβευτής του; Συναντά τον Κεμάλ. Ντροπή σας, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Είσαι ένας πρεσβευτής. Ο συνομιλητής σου εδώ είναι ο πρόεδρος. Πώς θα σηκωθείς μετά από αυτό και θα ζητήσεις ραντεβού με τον πρόεδρο; Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι’ αυτόν, δεν μπορεί πλέον να μπει. Γιατί; Πρέπει να ξέρει τη θέση του».