Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί πλήττουν την ουκρανική πόλη Μικολάιφ, που βρίσκεται στα νότια της χώρας σύμφωνα με τον δήμαρχό της.

«Εκρήξεις στη Μικολάιφ ξανά», ανέφερε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Σιενκέβιτς μέσω της πλατφόρμας Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο αιρετός κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να καλυφθούν και να μείνουν μακριά από παράθυρα. Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN μετέδωσε από την πλευρά του ότι σε τομείς της πόλης ξέσπασαν πυρκαγιές. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή για το εύρος των υλικών ζημιών ως αυτό το στάδιο.

Στο μεταξύ, η πόλη εδώ και μέρες βρίσκεται χωρίς υδροδότηση εδώ και μέρες καθώς ο ρωσικός στρατός έπληξε αγωγούς ύδρευσης. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι κάτοικοι της Οδησσού συγκέντρωσαν χιλιάδες τόνους με πόσιμο νερό προκειμένου να μεταφερθούν στη Μικολάιφ.

Φιλορώσοι αυτονομιστές λένε πως πήραν την Κρεμίμνα

Φιλορώσοι αυτονομιστές από την αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ ανακοίνωσαν ότι κυρίευσαν την πόλη Κρεμίμνα που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Η Κρεμίμνα, στην περιφέρεια Λουχάνσκ, βρίσκεται πλέον «πλήρως» υπό τον έλεγχο μονάδων της «Λαϊκής Δημοκρατίας», ανέφερε η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Λουγκάνσκ μέσω Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Η ίδια πηγή μεταφόρτωσε βίντεο στο οποίο εικονίζεται η ρωσική σημαία στην είσοδο του δημαρχείου.

Ο Ουκρανός περιφερειάρχης της Λουχάνσκ, ο Σερχίι Γκαϊντάι, ανέφερε τη Δευτέρα (18/4) ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν τον έλεγχο στην Κρεμίμνα, βόρεια από το Σεβεροντονιέτσκ και βορειοδυτικά της πόλης Λουγκάνσκ.

Στην πόλη φέρονται να απέμεναν κάπου 4.000 από τους 18.000 κατοίκους που μετρούσε προτού ξεσπάσει ο πόλεμος.

Κατά την εκτίμηση του αμερικανικού κέντρου έρευνας Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (Institute for the Study of War, ISW), η προέλαση στην Κρεμίμνα ήταν η μοναδική χερσαία επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων και των συμμάχων τους που σημείωσε «σημαντική πρόοδο» το προηγούμενο 24ωρο.