Εμπειρογνώμονες σε θέματα παιδικής και εφηβικής ιατρικής εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την απόφαση που έλαβε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο γενικός γραμματέας της «Γερμανικής Ακαδημίας Παιδικής και Εφηβικής Ιατρικής» (DAKJ), Χανς-Ίκο Χούπερτς, προειδοποίησε «για δυσάρεστες κοινωνικές συνέπειες από την παράταση του κλεισίματος των παιδικών σταθμών και των σχολείων. Δεν μιλάω για θεωρητικό κίνδυνο», τόνισε ο γιατρός στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung.

«Γνωρίζουμε μετά βεβαιότητος ότι μια ολόκληρη γενιά μαθητών θα βιώσει εφόρου ζωής τις συνέπειες των σημερινών αποφάσεων. Το τρέχον εκπαιδευτικό έλλειμμα των μαθητών θα οδηγήσει στην μη εξάντληση των δυνατοτήτων τους για την μετέπειτα ζωή τους και θα έχουν μόνιμα ένα σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο εισοδήματος από ό, τι θα ήταν δυνατό να επιτύχουν», επισήμανε ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν.

«Εξίσου σημαντικά είναι τα ψυχοκοινωνικά και κινητικά ελλείμματα που δημιουργούνται σήμερα. Σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκω θαυμάσιο το γεγονός μεμονωμένα κρατίδια δεν συμμορφώνονται με την επιθυμία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και έχουν αφήσει ανοιχτά ορισμένα από τα δημοτικά σχολεία», τόνισε ο Χούπερτς.