Ένα μέλος μιας βίαιης συμμορίας της Καλιφόρνια σκότωσε τη μητέρα της κόρης του μπροστά στα μάτια του 3χρονου κοριτσιού.

Ο Herbert Nixon Flores έκανε πράξη τις απειλές του, δολοφονώντας την περασμένη εβδομάδα την πρώην σύντροφό του Karen Ruiz έξω από το σπίτι της νταντάς και αδιαφορώντας για την παρουσία της κόρης τους.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν πως ο Flores είχε απελαθεί 10 φορές, καθώς δεν είχε άδεια παραμονής, κάθε φορά επέστρεφε όμως. Τον Σεπτέμβριο τον είχαν συλλάβει μάλιστα για ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, τον άφησαν όμως ξανά ελεύθερο.

Η υπηρεσία μετανάστευσης (US Immigrations and Customs Enforcement) κατηγορεί τώρα ανοιχτά την αστυνομία του Λος Άντζελες ότι δεν υπάκουσε στη νέα εντολή απέλασης του Flores και τον άφησε αντιθέτως ελεύθερο.

Ο 46χρονος το έσκασε μετά τη δολοφονία της προηγούμενης Τετάρτης, το Σάββατο όμως τον εντόπισε η αστυνομία του Τέξας. Στην καταδίωξη ωστόσο και όταν όλα έδειχναν πως πήραν τέλος για κείνον, ο Flores έστρεψε το πιστόλι στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

«Αυτή η ανατριχιαστική πράξη βίας που διεκδίκησε δύο ζωές και άφησε ένα παιδί χωρίς τη μαμά του θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ο ύποπτος είχε παραδοθεί στους αξιωματικούς μας μήνες πριν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της υπηρεσίας μετανάστευσης του Λος Άντζελες, Andre Quinones.

Ο ίδιος είπε πως το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες «επέλεξε να μην τιμήσει» την εντολή έκδοσης της ομοσπονδιακής υπηρεσίας. Και κατηγόρησε μάλιστα την αστυνομία πως όλα έγιναν για το θεαθήναι, να μη φανεί ότι παραβιάζονται οι πολιτικές ασύλου της Καλιφόρνια.

Η κάμερα ασφαλείας έπιασε τον Flores, κάτοικο Ελ Σαλβαδόρ και μέλος της διαβόητα βίαιης σπείρας MS-13, να ανοίγει πυρ κατά της Ruiz έξω από το σπίτι της νταντάς.

Η 35χρονη Ruiz είχε εκδώσει πρόσφατα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, καθώς την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει…