Τζιν κατά του βιασμού στην Ινδία

Ειδικό κουμπί θα στέλνει σήμα κινδύνου στην αστυνομία


ΚΟΣΜΟΣ
16:49
27/06/2014
Τζιν κατά του βιασμού στην Ινδία
3
loading

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν δυο φοιτήτριες ηλεκτροτεχνολογίας στην Ινδία προκειμένου να καταπολεμήσουν τους βιασμούς που αποτελούν μάστιγα για τη χώρα: δημιούργησαν ένα τζιν κατά του βιασμού.

Το τζιν έχει ραμμένο ένα ειδικό κουμπί το οποίο θα πατάει η κοπέλα που κινδυνεύει για να ειδοποιήσει την αστυνομία. Το συγκεκριμένο κουμπί στέλνει σήμα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και παράλληλα δίνει στις αρχές το στίγμα της κοπέλας.

Οι δημιουργοί αυτού του πρωτότυπου ρούχου είναι η 21χρονη Diksha Pathak και η 23χρονη Anjali Srivastava.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα και αν όλα πάνε καλά, το παντελόνι θα διατεθεί πολύ σύντομα στην αγορά. Η τιμή του δεν θα ξεπερνά τα 43 σεντς, ενώ η μπαταρία θα αλλάζει κάθε τρεις μήνες.

«Σκεφτόμασταν πολύ καιρό να φτιάξουμε ένα μηχάνημα που θα εκπέμπει σήμα σε περίπτωση κινδύνου», λέει μία από τις δυο δημιουργούς. «Ο πατέρας μου αρρωσταίνει από την αγωνία του κάθε φορά που αργώ να γυρίσω σπίτι. Όλες αυτές οι ιστορίες με τους ομαδικούς βιασμούς που ακούμε τελευταία, μας έχουν σοκάρει βαθιά. Ελπίζουμε ότι χάρη στο ρούχο μας, πολλές γυναίκες δεν θα χρειαστεί να υποφέρουν άλλο».

Ο ομαδικός βιασμός και ο θάνατος νεαρής γυναίκας στο Νέο Δελχί, το Δεκέμβριο του 2012 ευαισθητοποίησε την ινδική κοινή γνώμη στο θέμα των επιθέσεων εναντίον γυναικών και ανάγκασαν την κυβέρνηση να σκληρύνει τη νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ινδία συμβαίνει ένας βιασμός κάθε 22 λεπτά!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Dr. Sheldon Cooper

    Με 43 σεντς....GPS (για το στίγμα)....δίκτυο (για να στείλει το στίγμα στο τμήμα)...επίσης ψήνει καφέ.... Ταινία μπολλυγουντ ίσως ναι..... πραγματικότητα όχι!

  2. avatar Thanatos

    Κούκλες μου ειναι σίγουρο οτι οι αστυνομικοί που θαρθουν ΑΝ θαρθουν, δε θα παρουν μερος στο πάρτυ;;;;απο τετοια περιστατικά .... οσα θες , κειναι κριμα

  3. avatar dana

    ναι κι η αστυνομία θα τρέξει να τις σώσει... αμέ πως

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει