Συγκλονίζει η φωτογραφία ενός γιατρού από το Χιούστον του Τέξας, που αγκαλιάζει έναν ηλικιωμένη ασθενή με covid-19 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου United Memorial Medical Center, την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Η φωτογραφία του γιατρού Dr. Joseph Varon έγινε viral και συμπύκνωσε σε ένα στιγμιότυπο όλα τα έντονα συναισθήματα που προκαλεί σε ασθενείς και μη η δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης με τον κορονοϊό.

Υγειονομικοί και δημοτική αρχή απευθύνουν διαρκώς εκκλήσεις, με αφορμή την περίοδο των γιορτών και τις Ευχαριστίες, οι πολίτες να αποφύγουν τον συνωστισμό, να φορούν μάσκες και να πλένουν τα χέρια τους, φοβούμενοι ταυτόχρονα πως η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει.

«Πιστεύω πως οι επόμενες έξι με 12 εβδομάδες θα είναι οι πιο σκοτεινές στη σύγχρονη ιατρική αμερικανική ιστορία» εκτίμησε ο Varon.

Ο γιατρός δουλεύει 254 συνεχόμενες ημέρες.

«Υπάρχουν νοσοκόμες που στο μέσο της ημέρας βάζουν τα κλάματα, γιατί συνεχώς δέχονται ασθενείς και απλώς δεν υπάρχουν αρκετές νοσοκόμες για να μας βοηθήσουν» περιγράφει.

Για τον άνθρωπο της φωτογραφίας εξηγεί: Ήταν πολύ στεναχωρημένος γιατί ήταν σε έναν θάλαμο που δεν ήξερε κανέναν. Μπαίνουμε κι εμείς ντυμένοι αστροναύτες… Ήταν πολύ συγκινημένος. Απλώς πήγα και τον αγκάλιασα, είναι πολύ καλύτερα σήμερα».

«Θυμόμουν όλους τους ασθενείς με τους οποίους έπρεπε να κάνω κάτι τέτοιο… γιατί πραγματικά χρειάζονται κάποιον».