Μια υποκλαπείσα συνομιλία της πρώην Ουκρανής πρωθυπουργού και σφοδρής αντίπαλου τους έκπτωτου προέδρου Γιανούκοβιτς Γιούλια Τιμοσένκο, δημοσιεύει ρωσικό δίκτυο.

Πρόκειται για συνομιλία που είχε η Τιμοσένκο με Ουκρανό αξιωματούχο στις 18 Μαρτίου, λίγες ώρες μετά την υπογραφή προσάρτησης της Κριμαία στη Ρωσία.

Σύμφωνα με αυτή, η Τιμοσένκο ακούγεται να λέει στον πρώην αναπληρωτή γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Nestor Shufrych, ότι θα ξεσηκώσει όλο τον κόσμο για να “κάνει στάχτη” τη Ρωσία.

«Οι Ουκρανοί πρέπει να πάρουν τα όπλα εναντίον των Ρώσων, ώστε να μην μείνει ίχνος ρωσικής καμένης γης» ακούγεται σε ένα σημείο να λέει η Τιμοσένκο, σύμβολο της πρόσφατης φιλοευρωπαϊκής επανάστασης στο Κίεβο.

«Έχει τραβήξει πάρα πολύ μακριά! Γαμώτο! Πρέπει να αρπάξουμε τα όπλα και να διαλύσουμε τους βρωμο katsaps (μια υποτιμητική ουκρανική λέξη για τους Ρώσους) μαζί με τον ηγέτη τους» αναφέρει ακόμα η Τιμοσένκο.

Η πρώην πρωθυπουργός και υποψήφια πρόεδρος της χώρας στις εκλογές της 25ης Μαΐου επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της συνομιλίες που διέρρευσε αλλά ισχυρίζεται ότι το κομμάτι που διέρρευσε αφορά μόνο τα 8 εκατομμύρια Ρώσων που παραμένουν στο έδαφος της Ουκρανίας.