Ποινή φυλάκισης δέκα ημερών επέβαλε δικαστήριο του Μινσκ στον Σεργκέι Ντιλέφσκι, ο οποίος είναι μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, με την κατηγορία ότι παραβίασε τους κανονισμούς που σχετίζονται με την διοργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων.

Την απόφαση του δικαστηρίου κοινοποίησε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο πρακτορείο TASS το γραφείο τύπου του Συντονιστικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι η δίκη σε βάρος της Όλγκα Κοβάλκοβα, μέλους επίσης του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου, συνεχίζεται.

Ο Ντιλέφσκι που είναι πρόεδρος της απεργιακής επιτροπής του εργοστασίου τρακτέρ του Μίσνκ MTZ) συνελήφθη τη Δευτέρα (24/08), όπως και η Κοβάλκοβα η οποία είναι έμπιστο πρόσωπο της πρώην υποψήφιας για την προεδρία Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια. Και οι δύο συνελήφθησαν μπροστά από την είσοδο του εργοστασίου.

Δικαστήριο του Μινσκ επέβαλε την ίδια ποινή (δέκα ημέρες φυλάκιση) και στην Όλγκα Κοβάλκοβα που είναι μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, με την κατηγορία ότι παραβίασε τους κανονισμούς που σχετίζονται με την διοργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων

Επίσης, δικαστήριο του Μίνσκ επέβαλε στον πρώην πρόεδρο του ανεξάρτητου συνδικάτου, Νικολάι Ζίμιν, με το αιτιολογικό ότι συμμετείχε σε μαζική συγκέντρωση που διοργανώθηκε χωρίς την έγκριση των αρχών, χρηματικό πρόστιμο 1215 λευκορωσικών ρουβλίων (περίπου 423 ευρώ).

Στον συμπρόεδρο της απεργιακής επιτροπής του εργοστασίου Belaruskalia, επεβλήθη πρόστιμο 674 λευκορωσικών ρουβλίων (περίπου 253 ευρώ).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.