Η βία των αρχών στην Ουκρανία εναντίον των διαδηλωτών που τάσσονται υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάστηκε σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που κάλεσαν τη χώρα να σεβαστεί «την ελευθερία της έκφρασης και των συγκεντρώσεων».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τη βία των κυβερνητικών αρχών εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών στο Κίεβο σήμερα», αναφέρει μια δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι.

«Η βία και ο εκφοβισμός δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην Ουκρανία τού σήμερα», προσθέτει, καλώντας τους ουκρανούς ηγέτες να «σεβαστούν το δικαίωμα του λαού τους στην ελευθερία της έκφρασης και των συγκεντρώσεων».

Τα δικαιώματα αυτά είναι «θεμελιώδη για την υγεία της δημοκρατίας και το σεβασμό των παγκόσμιων αξιών από τις οποίες εξαρτάται η εταιρική σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ουκρανία», υπογραμμίζει η Ψάκι.

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον πόθο του ουκρανικού λαού να γίνει μια ευημερούσα ευρωπαϊκή δημοκρατία. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για την οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της δημοκρατίας στην Ουκρανία», αναφέρει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.