Με τις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και άλλων βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής ασχολείται και σήμερα ο γαλλικός τύπος, ενώ σχολιάζουν και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Η εφημερίδα Le Figaro τονίζει ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά απαντά δυναμικά στις κριτικές για την ανικανότητά της να σταματήσει νωρίτερα το φαινόμενο Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι δείχνει αποφασισμένη να εξαρθρώσει το κόμμα. Όπως αναφέρει, για να το καταφέρει θα καταθέσει πρόταση αντιρατσιστικού νόμου που στοχεύει απευθείας τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Σε δημοσίευμα με τίτλο, «Ελλάδα, η οργάνωση Χρυσή Αυγή αποκεφαλίζεται», η Liberation αναφέρει ότι «οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τις δυνάμεις ασφαλείας έκαναν ίσως την κυβέρνηση, η οποία εδώ και καιρό ήταν ανεκτική απέναντι στο νεοναζιστικό κόμμα, να καταλάβει ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο».

Μάλιστα, προσθέτει ότι τα μέσα ενημέρωσης και η κοινή γνώμη επικροτούν την εξολόθρευση της Χρυσής Αυγής όμως καταγγείλουν «τους υποκριτές» οι οποίοι απέναντι σε ένα κίνδυνο γνωστό εδώ και καιρό αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους ως αποτέλεσμα των πιέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία που είχαν οι νεοναζί.