Επίθεση στο Λονδίνο: Ο 38χρονος ήρωας που αντιμετώπισε με αυτοθυσία τον δράστη

Ο Πολωνός δεν δίστασε στιγμή όταν κατάλαβε πως ήταν σε εξέλιξη το αιματηρό χτύπημα


ΚΟΣΜΟΣ
10:17
03/12/2019
Επίθεση στο Λονδίνο: Ο 38χρονος ήρωας που αντιμετώπισε με αυτοθυσία τον δράστη
1
loading

Ήρωας χαρακτηρίζεται ο Lukasz Koczocik, ο οποίος αντιμετώπισε τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης της περασμένης Παρασκευής στη Γέφυρα του Λονδίνου Usman Khan, εμποδίζοντάς τον από το να συνεχίσει το φονικό χτύπημά του.

Ο 38χρονος Πολωνός, ο οποίος ζει με τη σύντροφό του στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, βρισκόταν στο Fishmongers' Hall όταν ο Khan εξαπέλυσε την επίθεσή του.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση του Khan με μαχαίρι, ωστόσο ο απολογισμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος εάν πολίτες όπως ο Koczocik δεν έμπαιναν στη μέση για να τον σταματήσουν, όπως λένε στη Daily Mail αυτόπτες μάρτυρες.

Ο 38χρονος, που δουλεύει σε κουζίνα, έπλενε ποτήρια στο υπόγειο του κτιρίου όταν άκουσε τις φωνές. Άρπαξε μία διακοσμητική ξιφολόγχη και αντεπιτέθηκε στον Khan προκειμένου να τον σταματήσει.

Ακόμα ένας πολίτης χρησιμοποίησε αιχμηρό αντικείμενο από τη διακόσμηση του Fishmongers' Hall για να αποτρέψει τον δράστη ενώ ακόμα ένας χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα για να τον σταματήσει.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Fishmongers' Hall Toby Williamson είπε στο BBC για τον Koczocik: «Είναι ο άνθρωπος που πλένει τα ποτήρια κάτω στο υπόγειο και αυτό ακριβώς έκανε την ώρα που άκουσε τα ουρλιαχτά. Ήταν τόσο δυνατές οι φωνές κι εκείνος έκανε την επιλογή να πάει να δει τι συμβαίνει. Βγήκε πίσω μου στον πρώτο όροφο του κτιρίου και καταλάβαμε πως ήταν σε εξέλιξη μία επίθεση. Ο δράστης είχε δύο μαχαίρια στα χέρια του, υπήρχε αίμα, ακούγονταν φωνές, χάος. Ο Lukasz έβγαλε τη λόγχη από τον τοίχο και ρίχτηκε στον δράστη, κερδίζοντας χρόνο. Επέτρεψε σε άλλους να ξεφύγουν, να μετακινηθούν σε άλλους χώρους. Πάλεψαν για περίπου ένα λεπτό».

Ο Koczocik τραυματίστηκε σοβαρά καθώς πάλευε με τον 28χρονο, αλλά δεν τα παρατούσε. Ο δράστης κατάφερε να τον μαχαιρώσει τέσσερις ή πέντε φορές αλλά εντωμεταξύ είχαν προλάβει να συνδράμουν και οι άλλοι δύο.

Τότε ο Khan, συνειδητοποιώντας πως είναι πολλοί εναντίον του επιχείρησε να διαφύγει από την κεντρική σκάλα προς την κεντρική είσοδο. Δεν τα κατάφερε όμως γιατί ο θυρωρός Gary κρατούσε την πόρτα, ώστε ένας άλλος εργαζόμενος, ο Dawn, να ειδοποιήσει τις αρχές και να χτυπήσει τον συναγερμό.

Τελικά ο Khan ξέφυγε στη Γέφυρα του Λονδίνου, αλλά ακόμα και τραυματισμένος, ο Koczocik τον κυνήγησε, φωνάζοντας στον κόσμο να απομακρυνθεί. Στο πλευρό του είχε τους δύο πολίτες που κρατούσαν ο ένας αιχμηρό αντικείμενο και ο άλλος πυροσβεστήρα.

Καθώς η μάχη συνεχιζόταν στη Γέφυρα, ο Koczocik έχανε ολοένα δυνάμεις, καθώς έχανε και αίμα.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως είχε προλάβει η αστυνομία να φτάσει κι έτσι είχε ουσιαστικά πετύχει τον στόχο του.

Το Σάββατο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τη Daily Mail, προετοιμάζεται επίσημη τελετή προς τιμήν του στην Πολωνία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πάλι Πολωνός εναντίον Βρετανού

    Brexit

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει