«Μπαρόζο για τρίτη φορά;», αναρωτιέται το έντυπο για ευρωπαϊκά θέματα «Europolitique», επισημαίνοντας πως αν και είναι έντονες οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Επίτροπος του Λουξεμβούργου, Ρέντιγκ, θα διαδεχτεί τον Πορτογάλο στην προεδρία της Κομισιόν, δεν αποκλείεται ο τελευταίος να είναι και πάλι υποψήφιος διεκδικώντας εκ νέου την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ίδιος δεν το αποκλείει… Απαντώντας σε ερώτηση για το προσωπικό του μέλλον, κατά την επίσκεψη στη Βιέννη, δήλωσε: «Η εντολή μου λήγει τον Οκτώβριο του 2014. Τότε θα αποφασίσω». Και πρόσθεσε χαμογελώντας: «Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας».

Κατά την άποψη του Μπαρόζο, αναφέρει το έντυπο, τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα θα πρέπει να προτείνουν κάποιο όνομα στα ψηφοδέλτιά τους για την προεδρία της Κομισιόν με την ευκαιρία των ευρωεκλογών, τον Ιούνιο του 2014.

Με αυτό τον τρόπο, η ψήφος θα έχει «μια ευρωπαϊκή διάσταση» και τα κόμματα θα μπορούν «να εξηγήσουν τι επιθυμούν για την Ευρώπη», δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Αυστριακό Καγκελάριο.

Πάντως το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν θα επιλέξει τον υποψήφιό του πριν τον Μάρτιο του 2014, επισημαίνει το δημοσίευμα.