Εκατομμύρια οικογένειες κινέζων αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν μέσα στην ίδια τους τη χώρα αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.

Όμως λίγοι είναι αυτοί που το κατάφεραν.

Εκατομμύρια αγρότες, μετανάστες από την κινεζική ύπαιθρο, κατέφυγαν τις τελευταίες δεκαετίες στις γρήγορα αναπτυσσόμενες πόλεις της χώρας. Πολλοί από αυτούς ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, με τους περισσότερους να μη μπορούν να εξασφαλίζουν μια στέγη για τις οικογένειές τους.

Οι τιμές των ακινήτων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, ενώ τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά.

Με μόλις 60 ευρώ το μήνα η λύση είναι μία. Τα κοντέινερ που έχουν μετατραπεί σε σπίτια στα περίχωρα της Σανγκάης.
Η Li Yanxin και τα τρία παιδιά της από την επαρχία Anhui μαζί με άλλες τρεις οικογένειες ζουν στο χωριό των κοντέινερ τα τελευταία δέκα χρόνια!

Τα παλιά μεταλλικά κοντέινερ «σώθηκαν» από έναν άντρα γύρω στα 70, ο οποίος αναφέρεται ως «ο γέρος» και ο οποίος εμφανίζεται στους ανθρώπους αυτούς ως ο ιδιοκτήτης τους, αφού τα βρήκε παρατημένα στην άκρη ενός δρόμου.

Όλα έχουν πόρτες, παράθυρα, ηλεκτρισμό και νερό. Η Li νιώθει ασφάλεια μέσα σε αυτά.

«Είναι πάνω από δέκα χρόνια που ο “γέρος” αγόρασε τα κοντέινερ από το τελωνείο. Αρχικά θα τα έκανε αποθήκες, όμως στη συνέχεια αποφάσισε να τα νοικιάζει σε εργάτες που μετανάστευσαν στην περιοχή» είπε η ίδια στην Shanghai Daily.

«Πολλοί με ρωτούν πώς αισθάνομαι που ζω σε κοντέινερ. Εγώ απαντάω ότι είναι αρκετά καλά, αφού δεν έχω ζήσει ποτέ σε διαμέρισμα στην πόλη» πρόσθεσε και συνέχισε: «Δεν ανησυχώ αν θα μπει νερό από τη βροχή ή αν θα πέσει η σκεπή στο κεφάλι μας».