Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την είσοδο του κοινοβουλίου

Την περασμένη εβδομάδα η Συνταγματική Εθνοσυνέλευση ήρε την ασυλία δέκα βουλευτών


ΚΟΣΜΟΣ
21:54
14/05/2019
Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την είσοδο του κοινοβουλίου
loading

Οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν σήμερα βουλευτές της αντιπολίτευσης να μπουν στο κτίριο του κοινοβουλίου για να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση, η οποία ήταν αφιερωμένη στο ζήτημα της άσκησης δίωξης σε βάρος δέκα συναδέλφων τους, που έλαβαν μέρος στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 30ης Απριλίου.

Σύμφωνα με πολλούς βουλευτές, ένοπλα μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών Sebin, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μαζί με άνδρες της αστυνομίας και του στρατού, απέκλεισαν την είσοδο του κοινοβουλίου, του μοναδικού θεσμού που ελέγχεται από την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα.

«Οι πράκτορες της Sebin ερεύνησαν το Ομοσπονδιακό Μέγαρο με το πρόσχημα ότι υπήρχαν εκρηκτικοί μηχανισμοί στο εσωτερικό. Είμαστε περικυκλωμένοι από πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας» είπε η Μανουέλα Μπολίβαρ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο» συνέχισε, κάνοντας λόγο για απόπειρα εκφοβισμού εκ μέρους της κυβέρνησης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είτε γίνει σε δημόσιο χώρο, είτε σε κάποιο παράρτημα, είτε κάτω από μια γέφυρα, το κοινοβούλιο θα συνεχίσει και η συνεδρίαση θα γίνει» διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Λούις Στεφανέλι.

«Όλα αυτά είναι ένα μέρος του σόου για να εμποδίσουν τη λειτουργία της Εθνοσυνέλευσης. Πρόκειται για μια δικτατορία που κυνηγά τους αντιφρονούντες και εμείς μαχόμαστε για την πολιτική αλλαγή» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα.

Την περασμένη εβδομάδα η Συνταγματική Εθνοσυνέλευση, που ελέγχεται από τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ήρε την ασυλία δέκα βουλευτών που συμμετείχαν «ενεργά» στο αποτυχημένο πραξικόπημα. Το κίνημα αυτό απέτυχε και ο Μαδούρο προειδοποίησε ότι οι «προδότες θα τιμωρηθούν». Η Sebin έχει συλλάβει τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου, Έντγκαρ Σαμπράνο, ο οποίος οδηγήθηκε κατόπιν σε στρατιωτική φυλακή. Άλλοι τρεις βουλευτές σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις έχουν καταφύγει σε διπλωματικές αποστολές άλλων χωρών στο Καράκας, ενώ ένας τέταρτος έφυγε από τη χώρα και βρίσκεται στην Κολομβία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει