Εμποδίζεται με νόμο η μεταφορά μεταναστών από το Ναούρου στην Αυστραλία

«Ιατρικοί» οι λόγοι πίσω από αυτήν την κίνηση όπως αναφέρεται


ΚΟΣΜΟΣ
17:58
19/02/2019
Εμποδίζεται με νόμο η μεταφορά μεταναστών από το Ναούρου στην Αυστραλία
3
loading

Μια νέα νομοθεσία που υιοθετήθηκε, θα εμποδίζει τους γιατρούς στο Ναούρου να συστήνουν τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στην Αυστραλία, για ιατρικούς λόγους, χωρίς να τους έχουν εξετάσει εκ του σύνεγγυς.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση της Αυστραλίας υπέστη μια ιστορική ήττα στο Κοινοβούλιο, αναφορικά με ένα νομοσχέδιο σχετικά με την ιατρική φροντίδα των αιτούντων άσυλο που κρατούνται σε εξωχώρια κέντρα κράτησης.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα και ανεξάρτητοι βουλευτές ενέκριναν τροπολογία, μέσω της οποίας δίνεται το δικαίωμα στους γιατρούς να εγκρίνουν αερομεταφορές αρρώστων κρατουμένων από δύο κέντρα κράτησης σε νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου κρατούνται περίπου 1.000 άνδρες και γυναίκες, στην Αυστραλία, για λόγους νοσηλείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η νέα νομοθεσία που υιοθετήθηκε στο νησί Ναούρου θα καταστήσει πιο δύσκολη τη μεταφορά στην Αυστραλία των αιτούντων άσυλο η διάγνωση των οποίων γίνεται από μακριά, για παράδειγμα μέσω βιντεοκλήσης.

Η κυβέρνηση του νησιού στον Ειρηνικό δεν ανακοίνωσε ούτε εξήγησε την αλλαγή αυτή στη νομοθεσία, η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της, ενώ απέφυγε να απαντήσει και σε σχετικές ερωτήσεις.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, δήλωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο τι επιπτώσεις θα έχει η νέα νομοθεσία του Ναούρου. «Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στο Ναούρου είναι ένα καλό παράδειγμα για το τι συμβαίνει και πως οι Εργατικοί δεν σκέφτηκαν προσεκτικά τι θα γίνει όταν παίζουν με την προστασία των συνόρων», επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 3AW αναφερόμενος στο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια μια εξαιρετικά αυστηρή πολιτική απέναντι στους παράτυπους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στη χώρα με πλοίο.

Προκειμένου να τους αποτρέψει από το να κάνουν αυτό το επικίνδυνο ταξίδι, στέλνει όσους συλλαμβάνει στη θάλασσα σε κέντρα κράτησης στα νησιά Ναούρου και Παπούα Νέα Γουινέα. Ακόμη κι αν δοθεί τελικά άσυλο σε κάποιους από αυτούς, δεν τους επιτρέπει να πατήσουν στο έδαφος της Αυστραλίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ειστε πραγματικά αστείοι εσείς οι αυστραλοι….

  .... "κρατούνται περίπου 1.000 άνδρες και γυναίκες"
  Ρε γατάκια.... εμεις εδώ τους μετράμε σε δεκάδες χιλιάδες ενώ η έκτασή και οι υποδομές μας δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές σας..... ο λόγος που δεν έχετε αντίστοιχα νούμερα είναι οτι ουσιαστικά η Αυστραλία είναι νησί και βρίσκεται μακρυα από τις γειτονικές χώρες. και μιλάτε και εσείς για παράτυπη μετανάστευση?? καλύτερα να μασάτε παρά να μιλατε....

 2. avatar Στην εποχή της παράτυπης ζούγκλας

  Τώρα είμαστε μικροί και άβγαλτοι στο θέμα της μετανάστευσης γι' αυτό έχουμε αφήσει το θέμα χωρίς καθόλου κανόνες να οργιάσει.. Σε 100 χρόνια θα έχουμε και εμείς αυστηρούς κανόνες για την μετανάστευση, αφού πάθουμε και μάθουμε.

 3. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

  100 χρόνια μπροστά η Αυσταλια στο θέμα της μετανάστευσης. Εμείς ακόμα, νομίζουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που οι γεννήσεις στη χώρα τους είναι δεκαπλάσιες από τους θανάτους......ως πότε?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει