Περιοδεία στη Σκανδιναβία, τον Καύκασο και την Τουρκία, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες για θέματα ασφαλείας όπως το Ιράν και η Συρία καθώς επίσης για το περιβάλλον και την υγεία αρχίζει την προσεχή εβδομάδα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η Κλίντον αρχίζει την περιοδεία της, η οποία θα διαρκέσει από τις 31 Μαΐου ως τις 7 Ιουνίου, με επισκέψεις στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, όπου θα έχει συνομιλίες κυρίως για θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Στη Νορβηγία και συγκεκριμένα στο Όσλο, η αμερικανίδα υπουργός θα μιλήσει σε διάσκεψη για την παγκόσμια υγεία την 1η Ιουνίου και στις 2 Ιουνίου θα επισκεφθεί το Τρόμσο στην Αρκτική όπου θα έχει συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή.

Μετά τη Σκανδιναβία, η Κλίντον θα ταξιδέψει στην Αρμενία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν όπου θα έχει συνομιλίες για την περιφερειακή ασφάλεια, τη δημοκρατία, την οικονομική ανάπτυξη και την πάταξη της τρομοκρατίας.

Η Κλίντον θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στην Κωνσταντινούπολη, όπου στις 7 Ιουνίου θα μιλήσει σε φόρουμ για την πάταξη της τρομοκρατίας, ενώ θα έχει συνομιλίες με τούρκους αξιωματούχους για τη Συρία και το Ιράν.