Μπορεί να είναι μόλις πέντε ετών, αλλά έχει αρχίσει ήδη να βγάζει τα δικά της χρήματα ως… επαγγελματίας ζωγράφος!

Η Aelita Andre από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας ζωγραφίζει από πολύ μικρή ηλικία –όταν ήταν 2 χρονών- και είναι η πιο μικρή επαγγελματίας καλλιτέχνης του κόσμου!

Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει 124.337 ευρώ από την πώληση των έργων της!

Έχει κάνει ήδη δύο ατομικές εκθέσεις και τον επόμενο μήνα πρόκειται να κάνει άλλη μία στην γκαλερί Agora Gallery της Νέας Υόρκης.

Τα λεφτά που έχει βγάλει οι γονείς της Nikka Kalashnikova από τη Ρωσία και Michael Andre από την Αυστραλία τα βάζουν σε ειδικό λογαριασμό.

Από πολύ νωρίς η μητέρα της κατάλαβε ότι ο τρόπος που η Aelita προσέγγιζε τη ζωγραφική ήταν διαφορετική από των υπολοίπων παιδιών της ηλικίας της.

«Οι συνθέσεις που έκανε, το πώς χρησιμοποιούσε τα χρώματα και η απόλυτη συγκέντρωση που είχε ήταν κάτι διαφορετικό. Συνήθως τα παιδιά κάθονται μόνο μερικά λεπτά και ζωγραφίζουν, όμως η Aelita μπορούσε να το κάνει επί ώρες» είπε η μητέρα της.

Αρκετοί συγκρίνουν τα έργα της με αυτά μεγάλων ζωγράφων όπως οι Jackson Pollock και Pablo Picasso.

«Επιλέγει τα χρώματα μόνη της. Όταν ζωγραφίζει είναι αποφασιστική, ισχυρογνώμων και επίμονη και θυμώνει όταν κάποιος τολμά να της προτείνει κάποιο χρώμα» προσθέτει ο πατέρας της.

Τα έργα της πλέον πωλούνται στην τιμή των 5.000-10.000 δολαρίων, εκτός από έναν πίνακα με το διαστημικό σταθμό Russian Mir που πωλήθηκε 24.000 δολάρια στο Χονγκ Κονγκ.