Μπορεί πριν από εφτά χρόνια να έχασε την πρώτη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ασία, αλλά την κέρδισε ξανά, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο λόγος για τον 83χρονο επιχειρηματία Λι Κα Σινγκ από το Χονγκ Κονγκ, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ξεπερνώντας την περιουσία του Ινδού Λακσίμι Μιτάλ, προέδρου της Arcelor Mittal.

Η αυτοκρατορία του Λι Κα Σινγκ που είναι γνωστός ως και «Σούπερμαν» εξαιτίας της μακροβιότητάς του στις επιχειρήσεις, εκτείνεται από το χώρο των ακινήτων στις λιμενικές δραστηριότητες και τις τηλεπικοινωνίες.

Σύμφωνα με το Forbes, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα χθες τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μια κατοικία στις επτά στο Χονγκ Κονγκ (7 εκατομμύρια κάτοικοι) έχει κατασκευαστεί από εταιρεία που ανήκει στο Λι. Επίσης το 70% της κίνησης στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ το διαχειρίζεται εταιρεία που ανήκει στον Λι.

Ο δεύτερος πλουσιότερος στην Ασία είναι ο Ινδός Μουκούς Αμπανί (22,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Στην παγκόσμια κατάταξη ο Λι πέρασε από την ενδέκατη στην ένατη θέση, ο Αμπανί βρίσκεται στην 19η και ο Μιτάλ στην 21η.