Την τεχνολογία αξιοποιούν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι άνθρωποι για να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να στείλουν τις ευχές τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που διεξήγαγε η ιστοσελίδα MSN της Microsoft σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ένας στους τρεις Έλληνες (ποσοστό 30%) δεν θα καταφέρει να περάσει τις γιορτές μαζί με όλους όσους θα επιθυμούσε, και έτσι αναζητά εναλλακτικούς τρόπους για να εκφράσει τις ευχές του.

Η έρευνα ανέδειξε επίσης την τάση των σύγχρονων ανθρώπων να εκφράζουν τις ευχές τους μέσω τηλεφώνου, γραπτών μηνυμάτων και email, τάση η οποία με το χρόνο φαίνεται να έχει αντικαταστήσει την παλαιότερη συνήθεια αποστολής έντυπων ευχετήριων καρτών μέσω ταχυδρομείου.

Η ανταλλαγή ευχών μέσω καρτών σταδιακά έδωσε τη θέση της στις τηλεφωνικές κλήσεις (ποσοστό 74%), στα γραπτά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου (ποσοστό 50%) και στην αποστολή email (ποσοστό 20%).

Και ενώ οι παραπάνω τρόποι προτιμώνται από τους περισσότερους, χάρη στην ευκολία και την αμεσότητά τους, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η παραλαβή παραδοσιακής ευχετήριας κάρτας συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά (ποσοστό 41%) ως αγαπημένος τρόπος αποδοχής ευχών. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της έρευνας καταγράφουν τα εξής:

Αγαπημένοι τρόποι αποστολής ευχών:

Τηλεφωνικές κλήσεις (74%)

Γραπτά μηνύματα (50%)

Email (20%)

Παραδοσιακή ευχετήρια κάρτα μέσω ταχυδρομείου (17%)

Μηνύματα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (14%)

Συνομιλία με video (video chat) (4%)

Αγαπημένοι τρόποι αποδοχής ευχών:

Τηλεφωνικές κλήσεις (72%)

Γραπτά μηνύματα (43%)

Παραδοσιακή ευχετήρια κάρτα μέσω ταχυδρομείου (41%)

Email (23%)

Μηνύματα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (14%)

Συνομιλία με video (video chat) (8%)

Δώρα γιορτών

Όσον αφορά στις επιλογές των ερωτηθέντων σχετικά με το ποιο δώρο θα ήθελαν να λάβουν κατά τη διάρκεια των εορτών, οι δωροεπιταγές και τα μετρητά βρέθηκαν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιο θα ήταν το ιδανικό δώρο που θα θέλατε να λάβετε κατά την εορταστική περίοδο», καταγράφηκαν τα ακόλουθα:

41% απάντησε δωροεπιταγές / μετρητά

25% δήλωσε καινούργια ρούχα

16% απάντησε προϊόντα τεχνολογίας (smartphone, PC, tablet)

10% ανέφερε κοσμήματα / ρολόι

8% απάντησε προϊόντα υγείας και ομορφιάς.

Η συνταγή για τις ιδανικές γιορτές

Βασικό συστατικό για τις ιδανικές γιορτές, σύμφωνα με τους Έλληνες είναι η συγκέντρωση συγγενών και φίλων γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Συγκεκριμένα, το φαγητό και το ποτό αποτυπώνονται ως ο καλύτερος τρόπος διασκέδασης με την οικογένεια για το 85%. Ακολουθούν τα επιτραπέζια παιχνίδια (ποσοστό 38%), καθώς και η παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος και ταινιών (ποσοστό 36%).