Με μια μεγάλη γιορτή με πυροτεχνήματα και ζωντανή μουσική θα πανηγυρίσει η Disney για τα 40ά γενέθλια του πάρκου «Disney World», στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Το πάρκο που θεωρείται από τα πρώτα που ξεκίνησε την παράδοση των μεγάλων πάρκων της Disney σε όλο τον κόσμο άνοιξε τις πόρτες του στους μικρούς φίλους των κινουμένων σχεδίων την 1η Οκτωβρίου 1971.

Από τότε έχει αλλάξει μορφή αρκετές φορές, περιλαμβάνοντας στους κόλπους του μεταξύ άλλων και πολυτελή ξενοδοχεία για τους… μεγάλους., αποτελώντας έναν από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς για τους Αμερικανούς.

Τώρα, η εταιρία Disney, δρομολογεί τα εγκαίνια και άλλων ανάλογων «Disney lands» σε περιοχές όπως η Χαβάη και η Σαγκάη, κάνοντας ουσιαστικά ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα στον τουριστικό επιχειρηματικό κλάδο.

Σημαίνει άραγε αυτό ότι η εταιρία γυρνάει την πλάτη στον Μίκι Μάους; Αν και οι ήρωες τους Ντίσνει παραμένουν «παρόντες» σε αυτά τα πάρκα, η Disney σίγουρα κλείνει το μάτι όλο και περισσότερο στον τουρισμό και στο παιδί που κρύβουν μέσα τους οι… «μεγάλοι».

Πηγή: 24h.gr